Επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού από 5 Μαΐου

18:41 30/4/2020 - Πηγή: iPop

Στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό βρέθηκε και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, μιλώντας για τον αθλητισμό μετά την καραντίνα.

Ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοινώνοντας σήμερα, Πέμπτη 30 Απριλίου, 15 νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων

είναι 2.591, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες. Από αυτά, 591 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.286 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

38 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 10 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 74 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, καταγράφηκε ένας ακόμα θάνατος το τελευταίο 24ωρο με τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τον ιό αυτό μέχρι σήμερα να φτάνει τους 140 στη χώρα. 37 (26.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 92% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 75.170 κλινικά δείγματα.

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Τι θα γίνει με τον αθλητισμό μετά την καραντίνα;

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, θα υπάρχει κατάλογος για όσους εισέρχονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις, θα τηρούνται αποστάσεις 2 μέτρων ανάμεσα σε κάθε άτομο, ενώ υπάρχει σύσταση να έχει ο καθένας δικά του αθλητικά είδη και να μεταφέρεται με το δικό του μέσο μεταφοράς αν είναι δυνατό. Αν κάποιος έρθει σε επαφή με άλλο άτομο πλένει πολύ καλά τα χέρια του.

Τα αποδυτήρια, τα ντους, το κλειστό γυμναστήριο και τα κυλικεία της εγκατάστασης παραμένουν κλειστά. Αποφεύγουμε τις τουαλέτες.

Αν τα ρούχα προπόνησης απολυμαίνονται από την ομάδα, τα βάζουμε σε μια υδατοδιαπερατή τσάντα και τα αφήνουμε στη μέριμνα του συλλόγου.

Αρχικά, θα επιτραπούν όλες οι ατομικές προπονήσεις στους αθλητές και στις αθλήτριες που έχουν ήδη προκριθεί ή δεκδικούν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σύμφωνα με την εισήγηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Στις 5 Μαΐου θα επιστρέψουν  οι ποδοσφαιριστές της Super League σε ρυθμό προπονήσεων πάντα σε ανοιχτά γήπεδα και μέχρι 6-7 άτομα, με σκοπό την επαναφορά φυσικής κατάστασης αθλητών και την ενδυνάμωση.

Προπονήσεις αθλημάτων υγρού στίβου σε κολυμβητικές δεξαμενές,
θαλάσσιο σκι και αθλήματα παραλίας, όπως για παράδειγμα μπιτς βόλεϊ
θα επιτραπούν σε επόμενο χρόνο, όπως σε μεταγενέστερο χρόνο θα ληφθεί μέριμνα και για τους αθλητές ΑμεΑ.

Μέριμνα θα ληφθεί και για τους μαθητές Πανελλαδικών που επιθυμούν να εξεταστούν στα αθλήματα και που έχουν δηλώσει Τ.Ε.Φ.Α.Α., Στρατιωτικές σχολές και Σχολές Σωμάτων Ασφαλείας, ώστε στο αμέσως επόμενο στάδιο άρσης των περιορισμών και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, να μπορούν να προπονηθούν επαρκώς για τα αγωνίσματα στα οποία θα εξεταστούν.

Ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τους μαθητές-αθλητές. Για την κατά το δυνατόν ολοκλήρωση τουλάχιστον των πρωταθλημάτων Εφήβων και Νεανίδων όλων των Ομοσπονδιών, που τα αποτελέσματά τους συνυπολογίζονται στη μοριοδότηση όσων συμμετέχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Επίσης, δεν πρόκειται να επιτραπεί η λειτουργία των υπαίθριων γυμναστηρίων που έχουν εγκαταστήσει αρκετοί δήμοι σε πάρκα και πλατείες.

Άρση μέτρων: Το πρόστιμο για όσους δεν φορούν μάσκα | Πού είναι απαραίτητη;

Διαβάστε ακόμα:

Τι θα αλλάξει στη ζωή μας από 4 Μαϊου | Ποια καταστήματα ανοίγουν, πώς θα λειτουργούν

Photo: Unsplash/ Samuel Fyfe

Το άρθρο Επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού από 5 Μαΐου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα