Μπες δωρεάν απ’ τον καναπέ σου στο σπίτι της Φρίντα Κάλο

14:20 30/4/2020 - Πηγή: iPop

Ανάμεσα στα μουσεία και τα κάστρα που έχουν βάλει virtual περιηγήσεις λόγω της καραντίνας, προστέθηκε ακόμα ένα. Μπες δωρεάν απ’ τον καναπέ σου στο σπίτι της Φρίντα Κάλο και ζήσε αυτή τη μοναδική εμπειρία!

Το Frida Kahlo Museum στο Μεξικό προσφέρει τη δυνατότητα online περιήγησης στην Casa Azul, τη βίλα όπου η Κάλο πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της.

View
this post on Instagram

#DíaDeLaMujer #8m

A post shared by Museo Frida Kahlo (@museofridakahlo) on Mar 8, 2020 at 9:22am PDT

Η περιήγηση είναι 360 για ακόμα καλύτερη εμπειρία. Απλά απ’ τον υπολογιστή σου μπορείς να κάνεις μια βόλτα στο σπίτι της Φρίντα Κάλο και τον κήπο της εμβληματικής σουρεαλίστριας ζωγράφου και ακτιβίστριας.

#Μένουμε_σπίτι και κάνουμε online tours σε διάσημα μουσεία του κόσμου!

Η βίλα είναι γνωστή ως Casa Azul (Μπλε Σπίτι) και είναι η οικία όπου η Κάλο πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. Στον χώρο φυσικά βρίσκονται και κάποιοι από τους πλέον σημαντικούς πίνακές της, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των «Long Live Life», «Frida and the Caesarian Operation» και «Portrait of My Father».

View this post on Instagram

"… Tinta, sangre, olor…". #FridaKahlo #museoscdmx #museo #museum

A post shared by Museo Frida Kahlo (@museofridakahlo) on Feb 15, 2017 at 5:49pm PST

View this post on Instagram

Estudio de #FridaKahlo. Observa de cerca las herramientas que utilizaba la pintora en su estudio en #LaCasaAzul. #MuseosCDMX #Museos #Museum #JuntosHacemosCultura #MesMuseosCDMX

A post shared by Museo Frida Kahlo (@museofridakahlo) on May 31, 2017 at 4:55pm PDT

Το σπίτι είναι επιπλωμένο με τα αυθεντικά έπιπλα από την περίοδο που η Κάλο ζούσε εκεί, καθώς και προσωπικά αντικείμενά της, έργα μεξικανικής λαϊκής τέχνης και έργα του συζύγου της, του Ντιέγκο Ριμπέρα.

Η εικονική έκθεση «Appearances Can Be Deceiving» περιέχει συνολικά πάνω από 300 αντικείμενα που είχε στην κατοχή της η Φρίντα Κάλο, μεταξύ των οποίων και τα ενδύματά της: Μεξικανικά φορέματα, περίτεχνα κεντημένες μπλούζες και ζωηρόχρωμες φούστες.

View this post on Instagram

@lladro le rinde homenaje a #FridaKahlo en su 110 aniversario con esta pieza. "Un homenaje a Frida, sujeto y objeto de su arte. Una mirada a la mujer, artista e icono universal." #110Frida #VivaLaFrida #LaCasaAzul

A post shared by Museo Frida Kahlo (@museofridakahlo) on Sep 4, 2017 at 12:59pm PDT

Μάλιστα, στο υπνοδωμάτιό της βρίσκεται και το προσθετικό πόδι το οποίο παρήγγειλε να φτιάξουν για αυτήν μετά τον ακρωτηριασμό του 1953.

View this post on Instagram

Recámara de noche de #FridaKahlo. #LaCasaAzul #museoscdmx #museos #museum

A post shared by Museo Frida Kahlo (@museofridakahlo) on Jan 30, 2017 at 5:47pm PST

Κάνε κλικ εδώ και ξεκίνα την online περιήγηση στο σπίτι της Φρίντα Κάλο.

Δες ακόμα:

Το MoMA προσφέρει δωρεάν online μαθήματα τέχνης

Το άρθρο Μπες δωρεάν απ’ τον καναπέ σου στο σπίτι της Φρίντα Κάλο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα