Έρευνα: Πόσο πιθανό είναι να μολυνθούν τα παιδιά απ’ τον κορονοϊό;

15:36 30/4/2020 - Πηγή: iPop

Νέα έρευνα με τη συμμετοχή 3 χωρών εξέτασε το πόσο πιθανό είναι να μολυνθούν τα παιδιά απ’ τον κορονοϊό. Αναλυτικά όσα διαπίστωσε.

Η πιθανότητα λοίμωξης απ’ τον κορονοϊό αυξάνεται όσο αυξάνεται και η ηλικία, εκτιμά η νέα επιστημονική μελέτη που έγινε με τη συμμετοχή επιστημόνων απ’ τις ΗΠΑ,

την Κίνα και την Ιταλία.

Αυτό σημαίνει πως όσο μεγαλύτερης ηλικίας είναι το παιδί, τόσο αυξάνεται και η πιθανότητα να μολυνθεί απ’ τον κορονοϊό.

PexelsΠόσο πιθανό είναι να μολυνθούν τα παιδιά απ’ τον κορονοϊό;

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, τα παιδιά ηλικίας έως 14 ετών είναι ευάλωτα σε λοίμωξη Covid-19 μόνο σε ποσοστό περίπου 40% σε σχέση με τα άτομα άνω των 65 ετών.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει πως ένας ηλικιωμένος έχει υπερδιπλάσια πιθανότητα να μολυνθεί από τον κορονοϊό. Τα παιδιά έως 14 ετών είναι επίσης λιγότερο ευάλωτα στον κορονοϊό, αν και σε μικρότερο βαθμό, σε σχέση με την ηλιακή ομάδα 15-64 ετών.

Ποιοι και πότε γυρίζουν στα θρανία; | Πότε θα γίνουν οι Πανελλήνιες;

Οι ερευνητές από την Κίνα, τις ΗΠΑ και την Ιταλία, με επικεφαλής τον δρ Χονγκτζέ Γιου της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Φουντάν της Σαγκάης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Science”, ανέπτυξαν ένα μαθηματικό μοντέλο μεταδοτικότητας του κορονοϊού SARS-CoV-2 με βάση στοιχεία ιχνηλάτησης από σχεδόν 1.200 ανθρώπους στη Γουχάν και στη Σαγκάη.

Pixabay

Το συμπέρασμα της μελέτης είναι ότι τα αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και η συνακόλουθη μείωση στις καθημερινές διαπροσωπικές επαφές ήταν επαρκείς παρεμβάσεις για να ανακόψουν δραστικά την εξάπλωση του ιού.

Τι δείχνει το μοντέλο που αναπτύχθηκε;

Το συγκεκριμένο μοντέλο επιβεβαιώνει πως το έγκαιρο κλείσιμο των σχολείων συνέβαλε στον περιορισμό της επιδημίας κατά 40% έως 60%, μειώνοντας τα κρούσματα και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, ωστόσο, σύμφωνα με τη μελέτη αυτό δεν ήταν αρκετό.

Έτσι, έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο περιορισμός των επαφών μεταξύ ανθρώπων, ακόμα και μέσα στα ίδια τα κινεζικά νοικοκυριά.

Δες ακόμα:

Τι δείχνει νέα έρευνα για τον τρόπο εξάπλωσης του κορονοϊού;

Photo: Freepik

Το άρθρο Έρευνα: Πόσο πιθανό είναι να μολυνθούν τα παιδιά απ’ τον κορονοϊό; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έρευνα, Πόσο,erevna, poso