Έπεσε ελικόπτερο μεταξύ Πόρου και Γαλατά – Έρευνες για επιζώντες

16:16 20/8/2019 - Πηγή: Armynow

Πολιτικό ελικόπτερο έπεσε μεταξύ Πόρου και Γαλατά, είχε προηγηθεί πρόσκρουση σε καλώδια.

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές μετά από πληροφορία για πτώση ελικοπτέρου μεταξύ Γαλατά και Πόρου.

Δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας επέβαιναν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο πολιτικό ελικόπτερο που στις 15:40 έπεσε στη θαλάσσια περιοχή νότιας της εισόδου στο λιμάνι του Πόρου μετά από πρόσκρουση του ελικοπτέρου σε καλώδια με αποτέλεσμα να έχει μπλακ άουτ το νησί.

Την

ώρα αυτή διεξάγονται έρευνες για τυχόν επιζώντες. Στο σημείο σπεύδουν 6 πλωτά του Λιμενικού, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, ιδιωτικά μέσα και ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε στις 15.43, σύμφωνα με ενημέρωση από το Πεντάγωνο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ελικόπτερο ξεκίνησε από το Κρανίδι και πήγε στο Γαλατά για να παραλάβει άτομα με προορισμό το Ελευθέριος Βενιζέλος. Ωστόσο χτύπησε σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα ο χειριστής να χάσει τον έλεγχο και το ελικόπτερο να καταλήξει στη θάλασσα.

Στο μεταξύ, χωρίς ρεύμα έχει μείνει ο Πόρος, λόγω της σύγκρουσης του ελικοπτέρου με καλώδια της ΔΕΗ.

Αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τον στρατό, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στον Πόρο γεννήτριες, υπέβαλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Όπως έγινε γνωστό, από την πλευρά του ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αποκατασταθεί η βλάβη στο νησί σήμερα.

The post Έπεσε ελικόπτερο μεταξύ Πόρου και Γαλατά – Έρευνες για επιζώντες appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα