Το trick για να πετύχεις τις τέλειες μπούκλες σε 3 λεπτά!

11:57 20/8/2019 - Πηγή: iPop

Ποιος έχει χρόνο καθημερινά; Ξυπνάς το πρωί τρέχεις να προλάβεις το μετρό, τρέχεις να πας στη δουλειά και γενικά ένα… τρέξιμο. Και ποιος έχει χρόνο για χάσιμο; Κανείς. Δες, λοιπόν, το κόλπο για γρήγορες μπούκλες, μέσα σε 3 λεπτά. Χωρίς υπερβολή. 

Γιατί μπορεί να θέλεις να έχεις τα μαλλιά σου περιποιημένα αλλά δεν έχεις το κουράγιο να σπαταλήσεις μισή ώρα από τη ζωή σου για να έχεις τις τέλειες μπούκλες.

Άλλωστε… τη ζωή πρέπει να την απολαμβάνουμε. Έχουμε βουνά να ανέβουμε, φίλους να γελάσουμε, καριέρες να κατακτήσουμε

και μια αγάπη να βρούμε που… δεν μας φτάνει χρόνος για να κάνουμε και τα μαλλιά μας μπούκλες.

Βρήκαμε, όμως, ένα κόλπο για γρήγορες μπούκλες για να μπορείς να φτιάχνεις τα μαλλιά σου και κάθε μέρα αν θέλεις. Μέσα σε 3 λεπτά έχεις ένα ωραίο χτένισμα στα μαλλιά.

Photo: Pexels/Tim MossholderΤο κόλπο για γρήγορες μπούκλεςΤι θα χρειαστείς;Ψαλίδι μαλλιώνΚοκαλάκι για τα μαλλιάΛακΠώς θα τις φτιάξεις γρήγορα;

Step 1. Μάζεψε τα μαλλιά σου μια αλογοουρά πολύ ψηλή, στην κορυφή του κεφαλιού. Και δέστα καλά με το κοκαλάκι.

Step 2. Διαχώρισε τα μαλλιά σου σε τέσσερα κομμάτια και κάνε κάθε κομμάτι ξεχωριστά με το ψαλίδι. Όπως τα έχεις πιασμένα! Προσοχή μην καείς στο κεφάλι με το ψαλίδι, κράτα μια απόσταση.

Step 3. Άφησε τις μπούκλες να «καθίσουν».

Step 4. Αφαίρεσε το κοκαλάκι από τα μαλλιά και πολύ απλά με μια βούρτσα ή τα χέρια σου, χτένισε τα μαλλιά σου.

Step 5. Ρίξε λίγη λακ ώστε να μην σου πέσουν στην επόμενη ώρα αλλά μην το παρακάνεις και κολλήσουν.

Πώς θα κρατήσουν περισσότερο οι μπούκλες σου;

Μερικά ακόμη tips (εκτός από τη λακ) για να διαρκούν περισσότερο οι μπούκλες σου.

Προσοχή στη θερμότητα:  Κι ενώ το ψαλίδι που χρησιμοποιείς παίζει μεγάλο ρόλο, καθώς το πιο λεπτό ψαλίδι κάνει τις μπούκλες να κρατάνε περισσότερο, το ίδιο σημαντική είναι και η θερμότητα. Θα πρέπει να χρησιμοποιείς ένα ψαλίδι για μπούκλες με κεραμικές πλάκες, γιατί αυτές εξασφαλίζουν την ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας στα μαλλιά. Εάν έχεις χοντρή τρίχα, τότε μπορείς να αυξήσεις και τη θερμότητα, αλλιώς καλό θα ήταν να τη διατηρείς κάπου στη μέση.

Photo: unsplash/Allef Vinicius

Μην τις πειράζεις:  Μπορεί να είναι δελεαστικό να περάσεις τα δάχτυλά σου μέσα από τις μπούκλες όταν τις φτιάξεις ή ακόμη και να τις χτενίσεις προκειμένου να έχεις ένα πιο ατημέλητο look, παρόλα αυτά σύμφωνα με τους ειδικούς αυτός είναι και ο λόγος που οι μπούκλες σου δεν κρατάνε καθόλου. Αντιθέτως, όταν τελειώσεις απλά βάλε λίγο spray στις άκρες και είσαι έτοιμη!

Photo: unsplash/Arnel Hasanovic

Το άρθρο Το trick για να πετύχεις τις τέλειες μπούκλες σε 3 λεπτά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα