Δώσε προσοχή! Τροφές που νομίζεις πως είναι υγιεινές αλλά δεν είναι!

10:49 5/9/2020 - Πηγή: iPop

Σκέψου να τρως κάτι αναγκαστικά επειδή νομίζεις ότι είναι υγιεινό ή έτσι άκουσες τουλάχιστον. Βαθιά μέσα σου μισείς τη γεύση του αλλά κλείνεις τα μάτια, κάνεις την καρδιά σου πέτρα και το τρως. Και πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι κάνεις καλά που το τρως; Παρακάτω θα δεις μερικές τροφές που νομίζεις πως είναι υγιεινές αλλά δεν είναι!

Τα φαγητά πολλές φορές μας εξαπατούν και μας εκπλήσσουν! Τα παρακάτω τρόφιμα λοιπόν, δεν είναι τόσο υγιεινά και “αθώα” όσο φαίνονται!

Τροφές που νομίζεις πως είναι υγιεινές αλλά δεν είναι!

Granola

Ακούγεται σαν μια υγιεινή επιλογή πρωινού

αλλά έχει πολλές θερμίδες! Αν θες πιο υγιεινή επιλογή φτιάξε τη δική σου σπιτική, διαφορετικά μη το τρως καθόλου!

Unsplash

Αποξηραμένα φρούτα

Τα αποξηραμένα φρούτα μπορεί να φαίνονται σαν μια εναλλακτική, πιο υγιεινή λύση για τα γλυκά αλλά αυτό είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό. Έχουν ζάχαρη και συντηρητικά!

Τρόφιμα “χωρίς ζάχαρη”

Ορισμένα τρόφιμα χωρίς ζάχαρη περιέχουν ασπαρτάμη, η οποία έχει συνδεθεί με την αύξηση του σωματικού βάρους. Όλα τα γλυκαντικά έχουν υποβληθεί σε κάποιο είδος χημικής διαδικασίας και μερικά από αυτά συνδέονται με ενοχλήσεις στο στομάχι.

holisticvanity.ca

Αναψυκτικά…διαίτης

Τα τεχνητά γλυκαντικά στα αναψυκτικά ξεγελούν το σώμα σου με το να σκέφτεται ότι τρώει πραγματικό φαγητό. Αυτό προκαλεί μια “ένεση” ινσουλίνης, η οποία μπορεί να μετατραπεί σε λίπος.

Μπάρες δημητριακών

taste

Ακούγονται υγιεινές, φαίνονται υγιεινές αλλά είναι εμποτισμένες με ζάχαρη! Μπορείς να είσαι σίγουρος  μόνο εάν φτιάξεις τις δικές σου!

Χυμός

Οι χυμοί φρούτων επίσης, είναι γεμάτοι ζάχαρη. Και δεν περιέχουν τις πολύτιμες ίνες που βρίσκονται στα φρούτα όταν τα καταναλώνεις κατευθείαν. Φυσικά, δεν μιλάμε για τους φυσικούς χυμούς που φτιάχνεις εσύ στο σπίτι, αλλά για τους συσκευασμένους.

Popcorn

Αγαπημένο και φαινομενικά “αθώο”. Αν φας ένα ολόκληρο σακουλάκι θα υπερβείς πιο εύκολα το ημερήσιο σου “όριο” στη διατροφή. Εκτός των άλλων, μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο συνδέεται με πολλούς κινδύνους όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Τα μυστικά των γυναικών που διατηρούνται αδύνατες χωρίς πολλή προσπάθεια!

Photo: Pexels/Daria Shevtsova

Το άρθρο Δώσε προσοχή! Τροφές που νομίζεις πως είναι υγιεινές αλλά δεν είναι! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα