Κορονοϊός: Στο 0,72 ο δείκτης Rt | Τι συμβαίνει στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο;

19:00 4/9/2020 - Πηγή: iPop

ΟRt | κορονοϊός στην Ελλάδα συνεχίζει να καλπάζει και τα κρούσματα στις 4 Σεπτεμβρίου ξεπερνούν και πάλι τα 200 μέσα σ’ ένα 24ωρο

Την ίδια στιγμή, o δείκτης Rt για τον κορονοϊό διαμορφώνεται στο 0,72 σύμφωνα με την έκθεση του Παρατηρητηρίου Covid. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκθεση, «Διαπιστώνεται σταθεροποίηση του μέσου όρου κρουσμάτων, αλλά αύξηση των θανάτων

και νοσηλευομένων σε ΜΕΘ, με μικρή μείωση του δείκτη Rt σε 0,72».

Επιπλέον, η έκθεση τονίζει ότι το Rt εκτιμάται σε 0,72, λίγο χαμηλότερα από την προηγούμενη έκθεση. «Τα υψηλά διαστήματα εμπιστοσύνης οφείλονται στον σχετικά μικρό, μέχρι πρότινος, αριθμό ημερησίων κρουσμάτων και στην πολύ υψηλή ποσοστιαία μεταβλητότητα που επιφέρουν έστω και μικρές αυξομειώσεις στον απόλυτο αριθμό. Επιδημιολογικά, μια συγκράτηση (μείωση) του δείκτη Rt κάτω από το 1 ισοδυναμεί με περιορισμό της επιδημίας, καθότι κάθε νέο κρούσμα δεν μπορεί να μεταδώσει τον ίο σε πάνω από μια επαφή. Συνεπώς, οι πρόσφατες συρροές κρουσμάτων που εντοπίζονται σε κάποια clusters, υποδεικνύουν ότι η πορεία της επιδημίας επηρεάζεται σημαντικά από την αύξηση του ποσοστού επαφών. Κατά συνέπεια, ο μεγάλος αριθμός ημερησίων κρουσμάτων και η διατήρηση του Rt κοντά στη μονάδα, συνεχίζουν να απαιτούν αυξημένη επαγρύπνηση».

Τα νέα κρούσματα στις 4 Σεπτεμβρίου

Σήμερα, 4 Σεπτεμβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 202 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11200, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2188 (19.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4910 (43.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

38 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (26.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 157 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 279 θανάτους συνολικά στη χώρα. 102 (36.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η γεωγραφική τους κατανομή 9 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο86 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 16 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ  4 συνδέονται με συρροές16 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή, ενώ 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας3 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή, ενώ 1 αναφέρει επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα1 κρούσμα στην Π.Ε. Αρκαδίας2 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών1 κρούσμα στην Π.Ε. Δράμας2 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων8 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου, εκ των οποίων 5 συνδέονται με συρροές7 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή7 κρούσματα στην  Π.Ε. Ηρακλείου3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων6 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας4 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορίνθου, εκ των οποίων 2 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας4 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας1 κρούσμα στην  Π.Ε. Λάρισας1 κρούσμα στην Π.Ε. Λέσβου1 κρούσμα στην Π.Ε. Μαγνησίας10 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 6 συνδέονται με συρροή, ενώ 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας12 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 6 συνδέονται με συρροή1 κρούσμα στην  Π.Ε. Πρεβέζης1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου4 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας2 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Διάβασε ακόμα:

Νέα έρευνα ξεκαθαρίζει τα βασικά συμπτώματα του κορονοϊού στα παιδιά

Photo: unsplash/Fusion Medical Animation

Το άρθρο Κορονοϊός: Στο 0,72 ο δείκτης Rt | Τι συμβαίνει στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα