Πόσα απ’ αυτά τα τυχαία γεγονότα της Αρχαίας Ιστορίας ξέρεις;

19:40 4/9/2020 - Πηγή: iPop

Ας είμαστε ειλικρινείς: Τα γεγονότα της Αρχαίας Ιστορίας απέχουν πραγματικά πολλά, πολλά, πολλά χρόνια από εμάς για να τα ξέρουμε όλα με λεπτομέρειες. Αλλά πολλά απ’ αυτά αποτελούν βασικές γνώσεις.

Δεν ξέρουμε εάν η ιστορία ήταν ανάμεσα στα αγαπημένα σου μαθήματα στο σχολείο, όμως, εδώ αφού μπήκες στον πειρασμό να ανοίξεις το τεστ, σε καλούμε να το κάνεις κιόλας!

Ο Αρχαίος χάρτης του κόσμου φαίνεται εντελώς διαφορετικός απ’ το πώς μοιάζει ο κόσμος σήμερα και πολλές φορές όταν ακούμε ιστορίες απ’ τα

πολύ παλιά αναρωτιόμαστε εάν συνέβησαν όλα αυτά σ’ αυτό τον πλανήτη ή σε κάποιον άλλον. Κι όμως, όλα αυτά που θα διαβάσεις σ’ αυτό το τεστ έγιναν εδώ, απλά πολλά πολλά χρόνια πριν!

Το παρακάτω τεστ περιλαμβάνει πραγματικά τυχαία facts για την Αρχαιότητα που αλήθεια στο λέμε, για να τα βρεις όλα πρέπει να λατρεύεις την ιστορία. Εμείς λέμε με βεβαιότητα ότι δεν τα πήγαμε πολύ καλά στο τεστ… Εσύ θα δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου και στη συνέχεια θα μας στείλεις το αποτέλεσμά σου;

Πόσα απ’ αυτά τα τυχαία γεγονότα της Αρχαίας Ιστορίας ξέρεις;

Και τελικά… τι εννοούμε όταν λέμε «Αρχαία Ιστορία»;

Η Αρχαία Ιστορία αναφέρεται στο σύνολο των γεγονότων του παρελθόντος από την έναρξη της καταγεγραμμένης ανθρώπινης ιστορίας έως τις αρχές του μεσαίωνα ή την ύστερη αρχαιότητα. Η διάρκεια της καταγεγραμμένης ιστορίας είναι περίπου 5.000 χρόνων, που αρχίζει με το κείμενα σφηνοειδούς γραφής των Σουμερίων την αρχαιότερη μορφή συνεκτικής γραφής κατά τον 30ο αι. π.Χ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Το τεστ στη γεωγραφία που πρέπει να σκοράρεις 25/25 αν νομίζεις πως έχεις βασικές γνώσεις!

Photo: Pexels

Το άρθρο Πόσα απ’ αυτά τα τυχαία γεγονότα της Αρχαίας Ιστορίας ξέρεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα