Δεν ξέρεις τι χόμπι να διαλέξεις; Η απόλυτη- λίστα για να βρεις αυτό που ταιριάζει σε σένα!

19:26 22/9/2022 - Πηγή: iPop

Πώς να βρω χόμπι για ενήλικες, το οποίο να μου αρέσει και μαθαίνω κάτι που θα με κάνει να νιώθω χαρά όταν έρχεται η μέρα που θα πάω στο χόμπι μου. Ο Σεπτέμβρης είναι κατεξοχήν ο μήνας των νέων ξεκινημάτων. Θυμάσαι που όταν ήμασταν παιδιά μας έγραφαν οι γονείς μας στην ξένη γλώσσα ή σε κάποια δραστηριότητα που μας άρεσε; Όταν μεγαλώνουμε λίγο υπάρχει περίπτωση να το κόψουμε αυτό το χόμπι που κάναμε παιδιά, να μην περισσεύει ο χρόνος, να μην είναι πια προτεραιότητα. Ωστόσο, έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή των περισσότερων ενηλίκων που γνωρίζω, που θέλουν να κάνουν κάτι εποικοδομητικό με τον ελεύθερό

τους χρόνο. Να μην διαθέτουν τον χρόνο σε πράγματα που πρέπει μόνο να γίνουν αλλά σε πράγματα που θέλουν κιόλας να κάνουν.

Πώς να διαλέξω χόμπι για ενήλικες;

Όταν ξεκινάς ένα χόμπι μεγάλος η διαφορά σε σχέση με όταν ήσουν παιδί είναι ότι πας σε αυτή τη δραστηριότητα γιατί το θες! Θέλεις να μάθεις, θες να διαθέσεις το χρόνο σου και να γίνεις καλύτερος σε αυτό που μαθαίνεις. Ένα χόμπι είναι ο χώρος που πας και στην πόρτα του αφήνεις πίσω όλες σου τις έγνοιες, τις αγωνίες, τις στεναχώριες και αφιερώνεσαι σ’ αυτό ψυχή τε και σώματι.

Πριν διαλέξεις χόμπι θα πρέπει να έχεις αποφασίσει για ποιο λόγο θες να πας. Τι θα κερδίσεις διαθέτοντας το χρόνο σου εκεί. «Γιατί το κάνω αυτό που σκοπεύω να κάνω και κατά πόσο αυτό που θα διαλέξω ευθυγραμμίζεται με τον άνθρωπο που θέλω να γίνω αύριο».

Αυτή είναι μια γενική ερώτηση που κάνουμε στον εαυτό μας κάθε φορά που χρειάζεται να πάρουμε μια απόφαση στη ζωή μας. Είτε αυτή είναι για την προσωπική ζωή μας, είτε για την επαγγελματική ζωή, είτε συνολικά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.

Freepik Η λίστα με τα πιο γνωστά χόμπι που διαλέγουν οι ενήλικες

Ανάλογα με τα ταλέντα σου, με το πάθος σου, με το τι σου αρέσει, με το αν είσαι περισσότερο ή λιγότερο κοινονικός, με το αν θες να μάθεις κάποιο χόμπι-άθλημα που να σε βοηθήσει και στη φυσική σου κατάσταση υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες από χόμπι:

Μουσική-Χορός:Εκμάθηση μουσικού οργάνουΜαθήματα φωνητικήςΜαθήματα χορών (διαφορετικά είδη)Δημιουργικότητα: ΖωγραφικήΚεραμικήΑγγειοπλαστικήΦωτογραφίαΣκηνοθεσίαΡάψιμο-δημιουργία πατρόν-μόδαΣυγγραφήΑθλήματα:ΤένιςΜπάσκετΒόλεϊΞιφασκίαΓυμναστήριοΠιλάτεςΓιόγκαΠατίνιαΚολύμβησηΠολεμικές τέχνεςSpinningΓενικά:Ξένες γλώσσεςΣκάκιΖαχαροπλαστικήΓευσιγνωσίαBloggingΚηπουρικήΠλέξιμοΧόμπι για εσωστρεφής

Αν είσαι ένας εσωστρεφής χαρακτήρας και θες να βρεις ένα χόμπι ώστε να δουλεύεις μόνος σου, να μην έχεις πολλά πολλά με άλλους ανθρώπους, να μην βγεις από τα νερά σου, μπορείς να επιλέξεις ένα χόμπι στο οποίο να είσαι μόνος με τον δάσκαλό σου. Τα μουσικά όργανα ή κάποιο πιο δημιουργικό ή γενικό χόμπι θα μπορούσε να είναι ιδανικό για σένα.

Αν όμως θες να δουλέψεις λίγο πάνω στην κοινωνικότητά σου και στο πώς να συναναστραφείς με μια ομάδα. Να βγεις λίγο από την ζώνη ασφαλείας σου, να γνωρίσεις νέους ανθρώπους που έχετε ένα κοινό πάθος, τα πιο κοινωνικά χόμπι όπως ο χορός, ένα ομαδικό άθλημα, κάπου που μαθαίνετε πράγματα ως ομάδα είναι ιδανικά.

Οι άνθρωποι που λάμπουν όταν κάνουν αυτό που αγαπούν, μας δίνουν έμπνευση

Να βρεις ένα χόμπι

Που θα σου δίνει χαρές. Που θα μαθαίνεις κάτι που δεν ξέρεις. Που θα το εξελίσσεις συνεχώς, που μαζί θα φτάσετε μακριά. Ακόμα και εκεί που ποτέ δεν είχες φανταστεί ότι θα φτάσεις. Υπάρχουν τέτοια χόμπι και όσο πιο πολύ δουλεύεις τόσο καλύτερος γίνεσαι και σου δίνονται ευκαιρίες να νιώσεις μεγάλες χαρές μαζί τους.

Ακόμα και πουθενά να μην πας «σαν προορισμό» το ταξίδι θα έχει την πραγματική σημασία. Το ότι θα κάνεις ένα χόμπι το οποίο θα το αρχίσεις από το μηδέν και θα επενδύσεις χρόνο και πόρους σε αυτό θα σου δίνει πίσω την μεγαλύτερη ανταμοιβή.

Και πώς να διαλέξω ποιος δάσκαλος είναι ο καλύτερος για μένα;

Οι οδοί είναι τρεις:

Ρωτάς! Γνωστούς και όσους έχουν δοκιμάσει στο συγκεκριμένο χόμπι και με κάποιον δάσκαλο έμαθαν. Ψάχνεις το όνομά του στο Google. Στην εποχή που ζούμε είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει παρουσία ενός επαγγελματία στο Internet μαζί με κριτικές από μαθητές του, δουλειά του, υλικό και φωτογραφίες και βίντεο για να δει ο άνθρωπος που ενδιαφέρεται τι δουλειά κάνει. Τα social media δε, είναι μια εντελώς δωρεάν διαφήμιση και ελπίζω να την εκμεταλλεύονται οι επαγγελματίες για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Δοκιμάζεις! Δεν υπάρχει άλλος πιο σίγουρος τρόπος. Γιατί πάνω από την τεχνογνωσία, υπάρχει η χημεία και αυτή τα κερδίζει όλα. Έχω κάνει με πάνω από 5 δασκάλους χορού μάθημα για να καταλάβω ότι αυτός ο ένας που βρήκα τώρα είναι αυτός που θέλω να μου μάθει να χορεύω.

«Μάθε από τους καλύτερους και γίνε ένας από αυτούς». Οι δάσκαλοι, οι φωτισμένοι αυτοί άνθρωποι, έχουν ένα ταλέντο, την τεχνογνωσία και την αστείρευτη διάθεση να μοιραστούν αυτό που ξέρουν με άλλους ανθρώπους και να πληρωθούν από αυτό. Κάποιοι από αυτούς έχουν εξαιρετική μέθοδο να σου δείξουν το μάθημα. Μάθε, ρούφηξε κάθε στιγμή του μαθήματος. Δες πώς το κάνουν και επανάλαβε την διαδικασία μέχρι να γίνεις και εσύ σαν αυτόν.

Ποτέ δεν είμαστε μεγάλοι…

Για κατακλείδα και για να σε προλάβω, δεν είσαι μεγάλος αν είσαι 30+ ή όσο είσαι για να ξεκινήσεις ένα χόμπι. Δεν υπάρχει ηλικία στη μάθηση. Δεν γερνάμε, ή δεν μεγαλώνουμε επειδή περνούν τα χρόνια, αλλά επειδή σταματάμε να μαθαίνουμε.

Η ηλικία είναι μόνο ένα νούμερο που το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι σοφία.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δεν ξέρεις τι χόμπι να διαλέξεις; Η απόλυτη- λίστα για να βρεις αυτό που ταιριάζει σε σένα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δεν ξέρεις τι χόμπι να διαλέξεις; Η απόλυτη- λίστα για να βρεις αυτό που ταιριάζει σε σένα!,