Βουλιάζει στη μιζέρια η ΕΡΤ

Παράξενη η στάση της κυβέρνησης για το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα

Είναι σαφές ότι κάτι δεν πάει καλά στην ΕΡΤ. Και το πρόβλημα δεν είναι τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης… Κανείς δεν ζητάει από την ΕΡΤ υψηλά ποσοστά… Το πρόβλημα είναι ότι η κρατική ή δημόσια για άλλους τηλεόραση, σε αυτή τη φάση, δεν είναι καθόλου μα καθόλου ελκυστική… Αυτό που εκπέμπει είναι «ψόφιο»! Είναι αδιάφορο!

Και φυσικά αιτία δεν είναι οι πιστώσεις… Προφανώς δεν έχει budget για πρόγραμμα… Θα ήταν καλύτερα αν είχε… Αλλά με τα συγκεκριμένα μέσα που διαθέτουν, η διοίκηση – κυρίως, αλλά και οι δημοσιογράφοι, το αποτέλεσμα που παράγουν, το προϊόν που δίνουν στον κόσμο, είναι για κλάματα! Πολύ κακό! Αποκαρδιωτικό, άψυχο και άνευρο! Ανεπίτρεπτο!

Είναι φανερό ότι όταν έκλεισε ο φορέας υπέστη δυνατό σοκ… Από τότε όμως, δεν φαίνεται να έχει συνέλθει… Δεν έχει βρει την περπατησιά του… Αλλά οι περισσότεροι εντοπίζουν και κάτι άλλο που δεν απαιτεί ούτε χρήματα, ούτε τίποτα… Εντοπίζουν έλλειψη φαντασίας! Απουσιάζει η όρεξη. Λείπει το μεράκι. Συστατικά στοιχεία – πέρα από τα χρήματα, απαραίτητα για να παράγεις κάτι όμορφο και ελκυστικό, σε επίπεδο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που θα το αγκαλιάσει ο κόσμος! Δυστυχώς απουσιάζουν αυτά τα στοιχεία.

Και είναι κρίμα, διότι ακόμη κι έτσι, αυτή η μίζερη ΕΡΤ, εξακολουθεί να είναι μια τηλεοπτική όαση και ένα τηλεοπτικό καταφύγιο. Για να δεις κάτι, για να μάθεις κάτι ή για να ενημερωθείς, που κανένα άλλο κανάλι δεν προσφέρει!

Και μέσα σε όλα αυτά – εσχάτως, παρατηρείται και ένα άλλο φαινόμενο που προκαλεί εντύπωση. Πρόκειται για την κριτική έως απαξιωτική στάση των στελεχών της κυβέρνησης απέναντι στο φορέα. Παρατηρείται μια απάθεια και αδιαφορία για να λύσουν το πρόβλημα. Φαινόμενο που δημιουργεί απορία γιατί συμβαίνει… Δεδομένου ότι σε κλειστές συζητήσεις ακούγονται ακρότητες και απίθανα πράγματα… Μιλούν για την ΕΡΤ λες και πρόκειται για το τελευταίο ιδιωτικό κανάλι! Και μάλιστα χωρίς να διακρίνεται στο λόγο τους διάθεση να βοηθήσουν να βγει από το τέλμα. Γιατί άραγε;

The post Βουλιάζει στη μιζέρια η ΕΡΤ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα