«Χρυσός» ο Πετρούνιας στη Μελβούρνη!

13:45 22/2/2020 - Πηγή: iPop

Σάρωσε για ακόμα μία φορά ο Πετρούνιας στη Μελβούρνη, κατακτώντας την πρώτη θέση στον τελικό των κρίκων στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μελβούρνης. 

Ουσιαστικά, με αυτή του τη νίκη βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μελβούρνης με βαθμολογία 15.066 και πλέον θέλει το χρυσό σε Μπακού (12-15 Μαρτίου) και Ντόχα (18-21 Μαρτίου),

για να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας βρίσκεται σε τροχαία πρόκρισης με επόμενες στάσεις στο Μπακού και στη Ντόχα με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο σπουδαίος Έλληνας αθλητής κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο μερικούς μήνες μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Κότμπους.

Η τελική κατάταξη στη ΜελβούρνηΛευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.066Μαχντί Άχμαντ Κοχάνι (Ιράν) 14.500Αλί Ζαχράν (Αίγυπτος) 14.200Κιου Τσουνγκ (Χονγκ Κονγκ) 14.066Κόρτνεϊ Τάλοχ (Μ. Βρετανία) 13.766Ρικ Γιάκομπς (Ολλανδία) 13.266Ντέβι Ντάισον (Νέα Ζηλανδία) 13.166Χαμζά Γιλμάζ (Τουρκία) 12.700Ο «χρυσός» Πετρούνιας στη Μελβούρνη

Η χαρά του Πετρούνια μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του ήταν εμφανής, όπως και η συγκίνησή του στο άκουσμα του Εθνικού ύμνου της Ελλάδας. Ο Ολυμπιονίκης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ενώ σιγοτραγουδούσε τον Εθνικό μας ύμνο.

Δύο ακόμα χρυσά μετάλλια στους επόμενους αγώνες και βαθμολογία μεγαλύτερη από το 15.217 θα τον στείλουν κατευθείαν στο Τόκιο το καλοκαίρι του 2020. Να θυμίσουμε ότι κυνηγάει ακόμα τον Κινέζο αθλητή Λιου Γιανγκ, ο οποίος έχει ήδη 3 χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά απουσίαζε από αυτό στην Αυστραλία λόγω του κοροναϊού.

Διάβασε ακόμα:

Δεύτερος o Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κότμπους!

Photo: REUTERS/Stefan Wermuth

Το άρθρο «Χρυσός» ο Πετρούνιας στη Μελβούρνη! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα