Η αλήθεια για τα ψέματα στη δουλειά

11:56 22/2/2020 - Πηγή: iPop

Τα ψέματα στη δουλειά είναι αθώα μικρά ψέματα που δεν βλάπτουν κανέναν ή μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη δουλειά σου; Οι ειδικοί σε θέματα εργασίας ζυγίζουν την κατάσταση και μας λένε την αλήθεια!

Παραδέξου το. Έχεις πάρει κι εσύ στη δουλειά κι έχεις πει ψέματα ότι είσαι άρρωστη για να αποφύγεις μια δύσκολη μέρα. Είναι το πιο συνηθισμένο ψέμα που συνήθως δεν κοστίζει τίποτα. Κανείς -απ’ όσο ξέρουμε τουλάχιστον!- δεν απολύθηκε επειδή είπε ψέματα ότι είναι άρρωστος!

Μια παγκόσμια έρευνα της εταιρίας Workforce Management Kronos διαπίστωσε ότι το 58% των εργαζομένων δηλώνουν ασθενείς

στη δουλειά τους να παρακολουθήσουν στην τηλεόραση ή να πάνε σε κάποιο αθλητικό γεγονός.

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι λένε ψέματα στη δουλειά τους. Οκ, όχι σε καθημερινή βάση, αλλά σίγουρα κι εσύ κάποια στιγμή έχεις πει ψέματα για το πόση ώρα σπατάλησες σε ένα project ενώ το είχες τελειώσει νωρίτερα προκειμένου να μην σου αναθέσουν νέα υποχρέωση! Ακόμα κι οι μεγαλύτεροι leaders αυτού του κόσμου λένε ψέματα. Και ναι, μερικές φορές ακόμα κι εκείνοι βαριούνται να δουλέψουν και βρίσκουν δικαιολογίες.

Με μια απλή ερώτηση θα καταλάβεις αν σου λένε ψέματα!

Μην λες ψέματα στη δουλειά που θα σε βλάψουν

Όπως σου είπαμε και παραπάνω, κανείς δεν απολύθηκε για ένα μικρό αθώο ψέμα στην εργασία του. Αλλά εάν το ψέμα σου έχει γίνει εμμονή και λες συνεχώς ψέματα για να αποφύγεις καταστάσεις, να μην αναλάβεις μια δύσκολη δουλειά ή για να κάτσεις να χαλαρώσεις, τότε ναι, θα έχεις πρόβλημα.

Τα ψέματα στον χώρο εργασίας σε κάνουν να φαίνεσαι ανέντιμη και χάνεις την ηθική και την ακεραιότητά σου, αξίες με τις οποίες θέλεις ο κόσμος να σε έχει συνδεδεμένη στο μυαλό του.

Unsplash/Freshh Connection

Η φήμη σου ως ένα άτομο υψηλής ακεραιότητας, ηθικής και ειλικρίνειας είναι μερικά απ’ τα σπουδαία κλειδιά για την επιτυχία στην καριέρα σου. Μην τα καταστρέφεις μόνη σου επειδή απλά δεν μπορείς να αντισταθείς στα ψέματα.

Μην σου γίνει το ψέμα μια εύκολη διέξοδος για να αποφύγεις όλα όσα δεν θέλεις. Εξάλλου, εάν βρίσκεσαι σε μια δουλειά όπου θέλεις συνεχώς να λες ψέματα, μήπως δεν είσαι στη σωστή δουλειά για σένα;

Δες ακόμα:

Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά | Κάνε αυτά για να ξεχωρίσεις στη δουλειά σου

Photo: Freepik

Το άρθρο Η αλήθεια για τα ψέματα στη δουλειά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα