Πρώτος θάνατος Ευρωπαίου απ’ τον κοροναϊό

11:11 22/2/2020 - Πηγή: iPop

Πρώτος θάνατος Ευρωπαίου απ’ τον κοροναϊό. O πρώτος Ευρωπαίος που προσβλήθηκε απ’ τον ιό και υπέκυψε το βράδυ της Παρασκευής ήταν στην Ιταλία.

Ο λόγος για τον Αντριάνο Τρεβιζάν, συνταξιούχο οικοδόμο ηλικίας 78 ετών, ο οποίος απεβίωσε στη Βενετία έπειτα από δέκα ημέρες νοσηλείας για ασθένεια άλλη από τον Covid-19, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα. Μετά τη νοσηλεία του, είχε διαγνωσθεί θετικός στον κοροναϊό. Ο θάνατός του είναι ο πρώτος θάνατος Ευρωπαίου απ’ τον κοροναϊό.

Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε μέσα σε κλίμα πανικού

στην Ιταλία, καθώς καταγράφηκαν δεκαπέντε ασθενείς, ανεβάζοντας σε 20 τον συνολικό αριθμό στη χώρα, η οποία είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο στην Ευρώπη.

Οι αρχές έκλεισαν τους δημόσιους χώρους σε ένδεκα πόλεις της βόρειας Ιταλίας.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, φάνηκε καθησυχαστικός υπογραμμίζοντας πως η Ιταλία «εφαρμόζει πολύ υψηλού επιπέδου προφυλάξεις».

Θυμίζουμε ότι ο πρώτος άνθρωπος που πέθανε στην Ευρώπη αφού προσβλήθηκε απ’ αυτή την επιδημία, η οποία εμφανίσθηκε τον Δεκέμβριο στην Ουχάν (κεντρική Κίνα), ήταν ένας Κινέζος τουρίστας προερχόμενος από την επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν.

Ο 80χρονος είχε φθάσει στις 23 Ιανουαρίου στη Γαλλία και άφησε την τελευταία του πνοή στις 14 Φεβρουαρίου στο Παρίσι. Αυτός ο θάνατος είχε γίνει «ο πρώτος έξω από την Ασία, ο πρώτος στην Ευρώπη», όπως είχε τονίσει η Γαλλίδα υπουργός Υγείας Ανιές Μπουζέν.

Επιστρέφουν οι δύο Έλληνες

Επιστρέφουν οι δύο Έλληνες που επέβαιναν επί μέρες στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess απ’ το Τόκιο χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να αποχωρήσουν. Το Diamond Princess είναι σε καραντίνα λόγω του κοροναϊου.

Τρία υπουργεία (Εξωτερικών, Άμυνας και Υγείας) αλλά και πολλές υπηρεσίες όπως ο ΕΟΔΥ, το ΕΚΑΒ κ.α. ενεπλάκησαν στην προσπάθεια επαναπατρισμού τους και μάλιστα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διακριτικότητα.

Στόχος να μην υπάρξει διαρροή των ονομάτων τους ή αποτύπωση της άφιξή τους σε φωτογραφίες, δεδομένου ότι στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να διατηρούνται απόρρητα τα προσωπικά δεδομένα και για λόγους στίγματος.

Διαβάστε ακόμα:

Τεστ ανιχνεύει τον κοροναϊό σε λιγότερο από 2 ώρες

Photo: Pixabay

Το άρθρο Πρώτος θάνατος Ευρωπαίου απ’ τον κοροναϊό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα