Αρκούν 2,8 δευτερόλεπτα για να σε αποσυντονίσουν

16:31 18/7/2014 - Πηγή: iPop

Για όλους μας είναι ενοχλητικό να μας διακόπτουν, αλλά είχες αναρωτηθεί ποτέ τι επιπτώσεις έχει αυτό στην απόδοσή μας; Χρειάζονται πολλά δευτερόλεπτα για να σε αποσυντονίσουν ;

Το Πανεπιστήμιο του Michigan ανέθεσε σε 300 εθελοντές μια σύνθετη αρμοδιότητα στον υπολογιστή -ουσιαστικά έπρεπε να ακολουθήσουν μια σειρά βημάτων και το πόσο σωστά το έκαναν εξαρτιόταν από αν θυμούνταν που βρίσκονται στην ακολουθία. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of Experimental Psychology: General.

Όλοι οι συμμετέχοντες έκαναν μικρολαθάκια. Αλλά όταν, η προσοχή τους αποσπάστηκε για μόλις 2,8 δευτερόλεπτα

έγιναν διπλάσιες οι πιθανότητες να μπερδέψουν τη σειρά. Το ποσοστό τριπλασιάστηκε όταν οι περισπασμοί διήρκησαν 4,4 δευτερόλεπτα. Περιέργως, δεν υπήρχε κενός χρόνος μεταξύ της διακοπής και της επιστροφής στη δουλειά, δηλαδή οι συμμετέχοντες δεν έμοιαζαν να συνειδητοποιούν ότι είχαν χάσει τη συγκέντρωσή τους, ούτε ασχολήθηκαν με κάτι άλλο στο ενδιάμεσο.

«Όταν κάποιος στιγμιαίο διακόπτεται ή αποσπάται και στη συνέχεια επιστρέφει στη δουλειά του, μπορεί να είναι το ίδιο πρόθυμος, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το πιάνει από άλλο σημείο της ακολουθίας και να κάνει λάθη», αναφέρουν οι επιστήμονες που ήταν υπεύθυνοι για τη μελέτη. Ουσιαστικά έχασαν στον ειρμό τους και αποσυντονίστηκαν.

Επομένως, κλείσε το τηλέφωνο όταν χρειάζεσαι να δουλέψεις, ειδικά αν η δουλειά σου εξαρτάται από μια ακολουθία κινήσεων και βημάτων.

The post Αρκούν 2,8 δευτερόλεπτα για να σε αποσυντονίσουν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα