Από τα πρώτα φιλιά μέχρι τα φιλιά της καληνύχτας στη μακροχρόνια σχέση

17:57 6/7/2022 - Πηγή: iPop

Για το φιλί και πώς εξελίσσεται μέσα στα χρόνια θα γράψω σήμερα που είναι η Παγκόσμια Ημέρα φιλιού. Σκέφτομαι πώς μπορεί να έχει αλλάξει το φιλί και το πώς το έχουμε στο μυαλό μας πριν έρθει το πρώτο φιλί αλλά και το πώς εξελίσσεται μέσα στα χρόνια ειδικά σε μια σχέση μακροχρόνια.

Φιλί…

Θυμήσου λίγο τον εαυτό σου στην εφηβεία, πόσο big deal ήταν η ιδέα του πρώτου φιλιού; Ποιος θα ήταν ο πρώτος; Πώς γίνεται το φιλί, πόσο διαρκεί; Πολλά τα πώς και τα γιατί και ένα σωρό αναπάντητα ερωτήματα

που λύθηκαν μόνο όταν δώσαμε τα πρώτα μας φιλιά.

Το φιλί είναι ένας τρόπος έκφρασης ενός τεράστιου συναισθήματος, της αγάπης και του έρωτα που βιώνουμε για κάποιο άλλο άτομο. Το ένα και μοναδικό για την ακρίβεια. Είναι ο τρόπος που δείχνουμε ότι έχουμε μέσα μας για τον άλλον. Όσα είναι ανίκανα να πουν οι λέξεις τα λένε τα φιλιά.

John Schnobrich/UnsplashΌταν έρθει το πρώτο φιλί

Γενικά όλες οι πρώτες φορές έχουν μέσα τους αμηχανία, άγνοια, απορία. Έχουν όλη αυτήν την γνώση που απουσιάζει και συνήθως είναι δύσκολο να διαχειριστείς. Όταν δεν γνωρίζεις κάτι το απίστευτο είναι ότι τα ηνία αναλαμβάνει το ένστικτο που όσο και αν σου φαίνεται παράδοξο, ξέρει πολύ καλύτερα τι πρέπει να κάνει, ή ακόμα και να μην ξέρει πάει ψαχτά.

Το φιλί θέλει δύο. Ακόμα και αν εσύ δεν ξέρεις πού πάνε τα 4 υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξέρει ο άλλος άνθρωπος και να σε παρασύρει εκείνος σε αυτήν την μοναδική χορογραφία.

Χημεία

Σκέτη και πεντακάθαρη χημεία. Και οι ανθρώπινες σχέσεις γενικά, αλλά και όλα τα επακόλουθά τους. Προφανώς το φιλί έρχεται μετά, πρώτα έρχεται η γνωριμία, η χημεία, η ανάγκη για να περάσεις χρόνο με τον άλλο, να τον γνωρίσεις και στη συνέχεια να ανταλλάξετε τις χημείες σας. Να δώσετε οικειότητα ο ένας στον άλλον, να δώσεις το πάθος σου και τη φωτιά που καίει τα σωθικά σου.

Μην κρίνεις ποτέ το πρώτο φιλί για το αν υπάρχει χημεία ή πάθος με τον άλλο. Όταν τα κλειδιά κρατά η αμηχανία και η πιθανή ντροπή πώς θα γίνει ένα κινηματογραφικής οθόνης φιλί; Είναι και οι προσδοκίες στη μέση και αυτές μπορεί να δημιουργήσουν έξτρα άγχος.

Όταν βρείτε τον ρυθμό σας θα γίνεται καλύτερο.

Φιλί πώς εξελίσσεται

Τα φιλιά έχουν διαφορετική χροιά και μπορείς να το καταλάβεις από την ένταση, την διάρκεια, την στιγμή, την τοποθεσία. Διαφορετικό το φιλί του καλωσορίσματος, διαφορετικό εκείνο που αποχαιρετισμού, διαφορετικό εκείνο το ξαφνικό που δεν το περιμένεις και ακόμα πιο ωραίο εκείνο που από αλλού αρχίζει και αλλού καταλήγει.

Ίσως σήμερα είσαι σε μια μακροχρόνια σχέση που το φιλί έχει πάρει άλλη θέση και όχι εκείνη που του αξίζει. Πότε φίλησες τελευταία φορά τον άνθρωπό σου; Το να φιλιέσαι με τον άνθρωπο σου σύμφωνα με τις έρευνες, έχει πολλά οφέλη και στην υγεία σας εκτός από τη σχέση. Χτίζει την ανοσία, μειώνει την αρτηριακή πίεση καθώς επίσης νιώθεις συναισθήματα αγάπης για τον σύντροφό σου αφού κατά τη διάρκεια του φιλιού εκκρίνεται η ορμόνη της αγάπης, η ωκυτοκίνη. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται και το άγχος και νιώθεις γαλήνη.

Ένα κειμενάκι με αφαιρετική μορφή, γιατί ήταν σίγουρα περισσότερα εκείνα που άφησα απ’έξω, παρά τα όσα σου είπα. Ένα κειμενάκι αφιερωμένα σε όλα εκείνα τα φιλιά που δώσαμε, για το πρώτο μας, για το φιλί της ημέρας του γάμου, το φιλί μετά από αρκετές μέρες που είχαμε να βρεθούμε, το φιλί μετά τον τσακωμό, το φιλί μετά από μια μεγάλη χαρά, το φιλί της Πρωτοχρονιάς, το φιλί της λύπης, το φιλί της καληνύχτας.

Το πρώτο φιλί μαρτυρά τόσα για τον άλλον, όσα δεν θα σου αποκαλύψει ποτέ!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Από τα πρώτα φιλιά μέχρι τα φιλιά της καληνύχτας στη μακροχρόνια σχέση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Από τα πρώτα φιλιά μέχρι τα φιλιά της καληνύχτας στη μακροχρόνια σχέση,