Η Νέα Δημοκρατία συγκροτεί ομάδα διαχείρισης προσφυγικής κρίσης

16:31 24/2/2016 - Πηγή: iPop

Με απόφαση του Προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία, συγκροτεί ομάδα διαχείρισης προσφυγικής κρίσης, στην οποία θα συμμετέχουν κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της ΝΔ, αποφάσισε τη συγκρότηση Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεως για τη διαχείριση του

προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος. Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεως, πρόκειται να συνεδριάζει υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, καλύπτοντας όλες τις διαστάσεις του ζητήματος.

Στην Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεως, όπως ανακοινώνεται, πρόκειται να μετέχουν μερικά από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα:

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Νίκος ΔένδιαςΗ Συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, Βουλευτής Α’ Αθηνών κυρία Ντόρα ΜπακογιάννηΟ ειδικός Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βουλευτής Α’ Αθηνών κ. Βασίλης ΚικίλιαςΟ Συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Βουλευτής Αττικής κ. Μάκης ΒορίδηςΟ Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων, Βουλευτής Καβάλας κ. Νίκος ΠαναγιωτόπουλοςΟ Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών, Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Γιάννης ΚεφαλογιάννηςΟ Υπεύθυνος του Τομέα Εθνικής Άμυνας, Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος ΔαβάκηςΟ Πρόεδρος της οργανωτικής Επιτροπής του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου, Βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Μιλτιάδης ΒαρβιτσιώτηςΟ Εκπρόσωπος Τύπου, Βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος

Η σχετική απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, έρχεται έπειτα από την πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου και εξέφρασε την ανησυχία του για το προσφυγικό και τις εκτάσεις που έχει πάρει.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα, βρίσκεται σε κατάσταση ασφυξίας, καθώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα βρίσκονται εγκλωβισμένοι εντός των συνόρων της χώρας, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Τα κέντρα υποδοχής είναι γεμάτα, ενώ συνεχώς στο λιμάνι του Πειραιά φτάνουν όλοι και περισσότερα άτομα από τα νησιά του Αιγαίου. Τις πρώτες πρωινές ώρες άνοιξε το hot spot των Διαβατών, και από νωρίς το πρωί, κλειστή είναι η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας τον ενημέρωσε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το προσφυγικό.

Επικοινωνία ΤσίπραΜέρκελ για το προσφυγικό

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του για τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων, γύρω από τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε να στηριχθεί η Ελλάδα και να ξεκινήσουν άμεσα οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, προκειμένου να εξαρθρωθούν δίκτυα διακινητών προσφύγων και μεταναστών, αλλά και να μειωθούν οι ολοένα αυξανόμενες προσφυγικές ροές.

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Η Νέα Δημοκρατία συγκροτεί ομάδα διαχείρισης προσφυγικής κρίσης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα