Αντιμετώπισε με φυσικό τρόπο τον πιο ύπουλο εχθρό της υγείας σου

20:43 22/7/2020 - Πηγή: iPop

Εάν το σάκχαρο στο αίμα σου είναι σε υψηλά επίπεδα, το ξέρεις ότι πρέπει να προσέχεις τι τρως. Πόσο μάλλον εάν έχεις προδιαβήτη ή είσαι ήδη διαβητικός. Στο παρελθόν, σου έχουμε πει τι πρέπει να τρως κι όσα πρέπει να αποφεύγεις, και τώρα ήρθε η στιγμή να σου πούμε πώς θα μπορέσεις να μειώσεις τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου με φυσικό τρόπο.

Το υψηλό σάκχαρο στο αίμα εμφανίζεται όταν το σώμα σου δεν μπορεί να μετατρέψει το σάκχαρο σε ενέργεια για τα κύτταρα. Εάν δεν μειώσεις το σάκχαρο στο αίμα σου, δυστυχώς διατρέχεις αυξημένο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές στην υγεία, όπως καρδιακές

παθήσεις, νεφρικές νόσους και απώλεια όρασης.

Γι ‘αυτό, εάν έχεις ήδη διαβήτη, είναι σημαντικό να ελέγχεις συχνά το σάκχαρο στο αίμα σου για να βεβαιώνεσαι ότι τα επίπεδα παραμένουν σε φυσιολογικό, υγιές εύρος.

Pixabay

5 τρόποι να διατηρήσεις σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το 1/3 των Αμερικανών έχουν προδιαβήτη ή αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, και το 84% από αυτούς δεν γνωρίζουν ότι το έχουν. Εάν έχεις προδιαβήτη, είναι επίσης σημαντικό να μειώσεις τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου για να μειώσεις τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Μάθε εδώ ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές του σακχάρου στο αίμα και πότε θεωρείται ότι κάποιος έχει προδιαβήτη ή διαβήτη.

6 φυσικοί τρόποι για να μειώσεις τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου#1 Χάσε βάρος και γυμνάσου

Όσοι έχουν τάση προς διαβήτη ή είναι διαβητικοί, ενθαρρύνονται να χάσουν τα παραπάνω κιλά και να ασκούνται εντατικά. Στόχος είναι, εάν έχεις παραπάνω κιλά, να χάσεις το 7% του σωματικού σου βάρους και να γυμνάζεσαι για 150 λεπτά την εβδομάδα. Μια κλινική μελέτη διαπίστωσε ότι τα άτομα που υιοθέτησαν το εν λόγω πρόγραμμα μείωσαν τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 κατά 58% σε διάστημα τριών ετών.

#2 Πίνε πολύ νερό

Η ενυδάτωση του οργανισμού βοηθάει στη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα. Τα νεφρά μας ουσιαστικά “ξεπλένουν” την περίσσεια σακχάρου απ’ το σώμα μας.

Μια μελέτη του 2011, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Diabetes Care, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έπιναν περισσότερο από 1 λίτρο νερού την ημέρα είχαν 28% λιγότερες πιθανότητες να έχουν υψηλό σάκχαρο στο αίμα από εκείνους που έπιναν λιγότερο από μισό λίτρο.

Η συνιστώμενη κατανάλωση νερού είναι 1,6 λίτρα για τις γυναίκες και 2 λίτρα για τους άνδρες, αλλά αυτό μπορεί να εξαρτάται από το σωματικό βάρος.

#3 Περιόρισε τους υδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες έχουν μεγάλη επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Μια μη ισορροπημένη διατροφή με αυξημένη πρόσληψη υδατανθράκων μπορεί να διαταράξει τη λειτουργία της ινσουλίνης, προκαλώντας αύξηση του σακχάρου στο αίμα.

Η μέτρηση των υδατανθράκων μπορεί να βοηθήσει, γι’ αυτό στόχος είναι να μην λαμβάνεις περισσότερο από το 45% των ημερήσιων θερμίδων σου από υδατάνθρακες.

Pexels#4 Αύξησε την κατανάλωση φυτικών ινών

Απ’ την άλλη, η κατανάλωση υδατανθράκων πλούσιων σε φυτικές ίνες -όπως φρούτα και λαχανικά – μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σακχάρου στο αίμα σου.

Μια μελέτη του 2017 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Advances in Obesity Weight Management & Control διαπίστωσε ότι η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών πλούσιων σε φυτικές ίνες -όπως μπανάνες, μούρα και μπρόκολο- θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του σακχάρου στο αίμα και στη μείωση του σωματικού βάρους.

#5 Τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη

Ο γλυκαιμικός δείκτης βοηθά στην κατάταξη των τροφίμων ανάλογα με το πώς επηρεάζουν το σάκχαρο στο αίμα. Τα τρόφιμα με χαμηλό ΓΔ απελευθερώνουν αργά το σάκχαρο στο σώμα σου.

Στόχευσε σε τρόφιμα με ΓΔ 55 ή μικρότερο.

Freepik#6 Διαχειρίσου το άγχος σου

Τα επίπεδα στρες μπορεί επίσης να έχουν άμεσο αντίκτυπο στο σάκχαρο του αίματος. Όταν είσαι αγχωμένος, ορμόνες όπως η κορτιζόλη αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και κάνουν την ινσουλίνη να μην λειτουργεί σωστά.

Ο διαλογισμός μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις, ενώ κι άλλες ασκήσεις αναπνοής ενδείκνυνται για τη μείωση του άγχους.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Σημάδια ότι τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου είναι υψηλά

Photo: Pexels

Το άρθρο Αντιμετώπισε με φυσικό τρόπο τον πιο ύπουλο εχθρό της υγείας σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα