Μπορεί το άγχος να σου “κόψει” την όρεξη;

15:01 22/7/2020 - Πηγή: iPop

Ένα συναίσθημα που μόνο καλό δεν είναι κι από το οποίο θες να απαλλαγείς το συντομότερο. Όμως, έχεις παρατηρήσει αν και το δικό σου άγχος “κόβει” την όρεξη; 

Στρες, ταλαιπωρεί πολύ κι εσένα; Σε καταλαβαίνουμε περισσότερο απ’ όσο νομίζεις. Έχουμε πει πολλές φορές ότι το άγχος μπορεί να σε επηρεάσει και να επηρεάσει φυσικά και το σώμα σου. Τα ψυχοσωματικά προβλήματα μπορεί να είναι πολλά ειδικά αν το άγχος είναι παρατεταμένο και χρόνιο.

Φυσικά, το έντονο άγχος μπορεί να προκαλέσει

απώλεια μαλλιών, προβλήματα στην καρδιά, ενώ “ρίχνει” και το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Μπορεί, ακόμα, να προκαλέσει αύξηση βάρους, πονοκέφαλο, πόνο στο στομάχι, στο έντερο και σε πολλά ακόμα σημεία του σώματος.

Το άγχος, όμως, μπορεί να επηρεάσει το στομάχι σου και μ’ έναν άλλο τρόπο, πολύ διαφορετικό απ’ όσο φαντάζεσαι.

5 χόμπι που ωφελούν την υγεία και διώχνουν το άγχος! 

Το άγχος “κόβει” την όρεξη;

Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν αγχώνεσαι, ο εγκέφαλος περιορίζει της ορμόνες της όρεξης και αυξάνει την αδρεναλίνη, ώστε το σώμα να μπορεί να αφιερώσει όλη του την ενέργεια στην επιβίωση. Όχι, δεν συμβαίνει επειδή απειλείται η ζωή σου, αλλά επειδή αγχώνεσαι υπερβολικά. Πλέον δεν θες να τρως, είναι σαν να έχει “κλείσει” το στομάχι σου κι απλά το πολύ άγχος έχει επηρεάσει σημαντικά την όρεξή σου στο φαγητό.

unsplash/ Finn HackshawΓιατί μερικοί τρώνε περισσότερο όταν αγχώνονται;

Πολλοί είναι, βέβαια, οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερο όταν αγχώνονται. Το είδος αυτό του στρες που επιμένει έχει ως αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να απελευθερώνει κορτιζόλη, μία ορμόνη που αυξάνει την όρεξη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Διάβασε ακόμα:

Άγχος: Οι αναπάντεχες αλλαγές που προκαλεί στο σώμα σου

Photo: Freepik

Το άρθρο Μπορεί το άγχος να σου “κόψει” την όρεξη; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα