Ανακάλυψε το νησί των κοχυλιών μέσα από 5 tips!

17:41 22/7/2020 - Πηγή: iPop

Τα όμορφα νησιά της Ελλάδας είναι αμέτρητα, όμως υπάρχει κι ένα νησί που λίγοι το γνωρίζουν κι αυτό δεν είναι άλλο από το νησί των κοχυλιών. 

Ένα νησί φτιαγμένο από κοχύλια… Μπορείς να το φανταστείς; Μέχρι προσφάτως, πριν λίγα χρόνια, το νησί ήταν πραγματικά φτιαγμένο από εκατομμύρια κοχύλια χωρίς υπερβολή. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η υπέροχη αυτή

εικόνα με τα εκατομμύρια κοχύλια έχει μειωθεί, αφού ο κόσμος που επισκέπτεται το νησί λατρεύει να μαζεύει όσο το δυνατόν περισσότερα κοχύλια. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι το νησί δεν παραμένει εξίσου όμορφο και με πραγματικά πολλά κοχύλια.

Ποιο είναι, όμως, το νησί των κοχυλιών;

Το ελληνικό αυτό νησί δεν είναι άλλο από το Γαϊδουρονήσι ή αλλιώς την Χρυσή. Βρίσκεται στο Λιβυκό πέλαγος, 8 ναυτικά μίλια νότια της Ιεράπετρας κι είναι ένα από τα 81 ακατοίκητα νησιά της Κρήτης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cristina Souzi (@cristinasouzi) στις 2 Σεπ, 2019 στις 2:39 πμ PDT

Tip 1! Ναι, κι όμως, δεν μπορείς να μείνεις στο νησί και να κάνεις εκεί τις διακοπές σου, τουλάχιστον με νόμιμο τρόπο, γιατί δεν είναι λίγοι αυτοί που πάνε για camping και ζούνε μια πραγματικά όμορφη εμπειρία. Όμως, αυτό δεν το ‘μαθες από εμάς ε;!

Τα νερά του νησιού είναι απλά υπέροχα, γαλαζοπράσινα κι η άμμος χρυσή.

Tip 2! Υπάρχει ένα χαρακτηριστικό στο νησί, το οποίο είναι πραγματικά υπέροχο κι αυτό δεν είναι άλλο από το δάσος των κέδρων που φτάνουν την ηλικία των 200 ετών. Το κεδρόδασος καλύπτει σχεδόν όλη την επιφάνεια του νησιού εκτός τα σημεία που υπάρχουν παραλίες.

Tip 3! Το νησί είναι προσβάσιμο με καραβάκι από την Ιεράπετρα, ενώ η διαδρομή δεν υπερβαίνει τη μία ώρα. Ωστόσο, τα δρομολόγια δεν πραγματοποιούνται όλο τον χρόνο, αλλά κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες και τον πρώτο καιρό του Φθινοπώρου.

5 απομονωμένα νησιά της Ελλάδας για ήρεμες διακοπές! 

Tip 4! Η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού είναι η Μπελεγρίνα ή Χρυσή Άμμος, που βρίσκεται στο Βόρειο μέρος λίγα μόλις λεπτά περπάτημα από το λιμάνι και μέσα από το προστατευόμενο κεδρόδασος που καταλαμβάνει το κέντρο του νησιού. Η παραλία είναι τεράστια, έχει ένα μικρό της μέρος με ομπρέλες και μια καντίνα, τα νερά είναι ρηχά με μεγάλη διαύγεια και θυμίζει τροπικό νησί του Ειρηνικού Ωκεανού.

Tip 5! Στο υπέροχο αυτό νησί έχουν βρεθεί απολιθώματα πάνω σε ηφαιστειακά πετρώματα που χρονολογούνται από 350.000 έως 70.000 χρόνια, όταν το νησί ήταν ακόμα βυθισμένο στο νερό.

Ναι, το νησί ήταν κάποτε βυθισμένο στο νερό!

Αναμφίβολα, το νησί αυτό θα σε χαλαρώσει και θα σου προσφέρει μια αίσθηση ηρεμίας και γαληνής! Έστω και μια μονοήμερη εκεί θα σου μείνει αξέχαστη! 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Δες ακόμα:

15+1 νησιά χωρίς πολύ κόσμο για low profile διακοπές!

Photos: iPop.gr

Το άρθρο Ανακάλυψε το νησί των κοχυλιών μέσα από 5 tips! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα