Αναθεωρείται ο αριθμός των νεκρών της τραγωδίας στην Κολομβία- Στη δημοσιότητα τα τελευταία λόγια του πιλότου

15:53 30/11/2016 - Πηγή: iPop

Αναθεωρείται τελικά ο αριθμός των νεκρών στο δυστύχημα που σημειώθηκε στην Κολομβία την Τρίτη και συγκλόνισε τους πάντες. Τα άτομα που έφυγαν από τη ζωή έφτασαν τα 71, ενώ μόνο έξι είναι οι επιζώντες. Στο φως της δημοσιότητας να τονίσουμε, πως ήρθε ο δραματικός εναγώνιος διάλογος είχε ο πιλότος της μοιραίας πτήσης της Lamia με τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου, λίγα μόλις λεπτά πριν τη συντριβή.

Τα διεθνή Μέσα επιβεβαιώνουν, πως τελικά στο αεροσκάφος επέβαιναν 77 άτομα από τα

οποία επέζησαν μόνο τα έξι.

Θυμίζουμε, πως το αεροσκάφος μετέφερε τη βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομάδα Chapecoense.

Η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης κινδύνων και καταστροφών (UNGRD) στην τελευταία της ανακοίνωση επισημαίνει:

«Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης επέτρεψαν να βρεθούν 71 θύματα και έξι επιζώντες».

Σημειώνεται, πως στο αεροσκάφος τελικά δεν επέβαιναν αν και βρίσκονταν στον κατάλογο τέσσερα άτομα.

Πρόκειται για τους:Λουτσιάνο Μπουλιγκόν, που είναι ο δήμαρχος της πόλης Σαπέκο, όπου εδρεύει η Σαπεκοένσε,Πλίνιο Νες Φίλιο ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας,Γκέλσον Μερίζιο, που είναι ο πρόεδρος της νομοθετικής συνέλευσης της Σάντα ΚαταρίναΙβάν Ανολέτο ο οποίος είναι δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού Super Conda.

Το αεροσκάφος τύπου BAe 146 (British Aerospace 146), είχε τεθεί σε υπηρεσία το 1999.

Όσα ειπώθηκαν στην τελευταία συνομιλία του πιλότου:

Η μαρτυρία ανήκει σε πιλότο άλλου αεροσκάφους, της εταιρείας Avianca που πετούσε ακριβώς κάτω από το μοιραίο αεροπλάνο.

Ο πιλότος, όπως δήλωσε, άκουγε στον ασύρματο τον τελευταίο διάλογο που είχε ο πιλότος της Lamia με τον Πύργο Ελέγχου.

Το elespectador.com επισημαίνει ότι ο κυβερνήτης του αεροσκάφους της Lamia επικοινώνησε με τον Πύργο Ελέγχου για τον ενημέρωσε πως αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα καύσιμα και έτσι ζήτησε να του δοθεί άμεσα προτεραιότητα έτσι ώστε να προσγειωθεί.

Κατά την διάρκεια της κατάθεσή του ανέφερε: «Ο πιλότος της Avianca, το πλήρωμα της πτήσης της Lamia ζήτησε από τον Πύργο Ελέγχου να της δοθεί κατά προτεραιότητα άδεια προσγείωσης, αναφέροντας ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα καύσιμα χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν πρόκειται για επείγουσα ανάγκη» και ακούστηκε να φωνάζει:

«Κατεβαίνουμε, κατεβαίνουμε, έχουμε πρόβλημα με τα καύσιμα».

Και πρόσθεσε: «Όταν το αεροσκάφος άρχισε την κάθοδο, τότε δήλωσε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Είδα τα φώτα του μοιραίου αεροσκάφους να σβήνουν με το που ξεκίνησε η καθοδική του πορεία».

Ενώ σημείωσε πως η γυναίκα ελεγκτής στον Πύργο Ελέγχου απάντησε στο αεροσκάφος της Lamia: «Συνεχίστε και αναφέρετε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε» με τον πιλότο να αναφέρει πως είχαν γενικό «μπλακ άουτ» στα ηλεκτρονικά τους συστήματα.

Στο κλείσιμο της κατάθεσης του πιλότος του άλλου αεροσκάφους είπε:

Άκουγα τον πιλότο να φωνάζει βοήθεια, βοήθεια. Το ίδιο κι εμείς που τους ακούγαμε στον ασύρματο. Ξαφνικά επικράτησε απόλυτη σιγή. Η φωνή της ελεγκτού εναέριας κυκλοφορίας, έσπασε και εμείς επίσης βάλαμε τα κλάματα

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει η αεροπορική τραγωδία – Ακρωτηρίασαν το πόδι του τερματοφύλακα

photo:REUTERS/PAULO WHITAKER

The post Αναθεωρείται ο αριθμός των νεκρών της τραγωδίας στην Κολομβία- Στη δημοσιότητα τα τελευταία λόγια του πιλότου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα