Η κακοκαιρία πλήττει όλη τη χώρα- Νεκροί λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στις ΗΠΑ (Photos-Video)

14:27 30/11/2016 - Πηγή: iPop

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Ελλάδα, καθώς το κρύο είναι τσουχτερό και οι χιονοπτώσεις αισθητές στη βόρεια Ελλάδα, όπου σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Στα λευκά έχουν ντυθεί ορεινές περιοχές και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ η θερμοκρασία έχει πέσει κάτω από το μηδέν. Την ίδια στιγμή, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων έχουν χάσει

τη ζωή τους τρία άτομα.

Στα λευκά η βόρεια Ελλάδα:

Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες συναντούνται και στην Κεντρική Μακεδονία. Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία το πρωί έπεσε στους 2 βαθμούς Κελσίου.

Νιφάδες χιονιού έπεσαν νωρίτερα και στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν αναφορές για προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ θα παραμείνει κλειστός ο δρόμος Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη.

Εικόνες από τις βουλιαγμένες στο χιόνι σκηνές των προσφύγων:

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τον καταυλισμό στην Πέτρα Ολύμπου, οι οποίες δείχνουν τις σκηνές των προσφύγων να έχουν καλυφθεί από το χιόνι.

Τις εν λόγω φωτογραφίες ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Collective Calling και συγκεκριμένα ο Ισπανός γραμματέας του Paul Carr γράφοντας το εξής σχόλιο:

Προσευχηθείτε για τους πρόσφυγες εδώ στην Ελλάδα. Ξυπνήσαμε κάτω από ένα στρώμα χιονιού και συνεχίζει να ρίχνει

Petra Refugee Site, now! #RefugeesWelcome pic.twitter.com/kLYuoYRhvA

Paul Carr (@collective_call) November 30, 2016

Refugees feet are cold and wet! Pray for the refugees at Petra site #RefugeesWelcome pic.twitter.com/goCyZpJ51u

Paul Carr (@collective_call) November 30, 2016

Προβλήματα στην κυκλοφορία:

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων παρατηρούνται από το βράδυ της Τρίτης στο επαρχιακό δίκτυο της δυτικής Μακεδονίας, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Παράλληλα, στην Εγνατία Οδό λόγω της χαμηλής ορατότητας και των ισχυρών ανέμων συνιστάται από τις αρχές στους οδηγούς να διατηρούν χαμηλές ταχύτητες στα οχηματά τους.

Η έντονη χιονόπτωση συνεχίζεται και στο Πήλιο, στον Άνω Βόλο, στην Ανακασιά και Άλλη Μεριά.

Νεκροί από τον ανεμοστρόβιλο στις ΗΠΑ:

Στις νότιες ΗΠΑ, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ τέσσερα παιδιά σε παιδικό σταθμό τραυματίσθηκαν από ανεμοστρόβιλους που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της νύκτας, αλλά και σήμερα το πρωί στο Μισισίπι και την Αλαμπάμα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ρόζαλι της βορειοανατολικής Αλαμπάμα, όπου σύμφωνα με κάποιον παρατηρητή τουλάχιστον ένας ανεμοστρόβιλος έκανε την εμφάνισή του στην περιοχή.

Περίπου 10 χιλιόμετρα ανατολικά, στο Άιντερ της Αλαμπάμα, τραυματίστηκαν τέσσερα παιδιά καθώς και άλλοι άνθρωποι, όταν καταστράφηκε ένας παιδικός σταθμός που λειτουργούσε 24 ώρες το 24ωρο.

Ider Christian Daycare Academy also wiped out completely pic.twitter.com/RwiZrk1oYc

— Jake Berent WAFF (@JakeBerent) November 30, 2016

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έκανε λόγο για συνολικά 27 ανεμοστρόβιλους, καθώς το σύστημα χαμηλού βαρομετρικού με χαλάζι και σφοδρές βροχοπτώσεις πέρασε από το ανατολικό Τέξας, το βόρειο Μισισίπι και την Αλαμπάμα και έφθασε αργά χθες τη νύκτα και σήμερα το πρωί στο νοτιοανατολικό Τενεσί.

Rosalie Damage! @spann pic.twitter.com/AffbRxWkTs

— Terri Monroe (@TerriMonroe11) November 30, 2016

Οι ανεμοστρόβιλοι άφησαν πίσω τους πολλές ζημιές, καθώς όπως ανέφεραν τοπικά μέσα, σημειώθηκαν καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ έπεσαν στύλοι ηλεκτροδότησης και δένδρα.

Διαβάστε επίσης:

Ντύθηκε στα λευκά η χώρα- Το θερμόμετρο δείχνει κάτω από το μηδέν (Photos- Video)

Photos: Al.com, USA today,halkidikinews,olathessaloniki

The post Η κακοκαιρία πλήττει όλη τη χώρα- Νεκροί λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στις ΗΠΑ (Photos-Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα