ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Απορρίπτει τη συμμετοχή σε οικουμενικά σχήματα και ζητά την παραίτηση Τσίπρα

14:27 30/11/2016 - Πηγή: iPop

Επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Βασίλης Κικίλιας για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Παράλληλα, απέρριψε οποιοδήποτε ενδεχόμενο στήριξης των μέτρων στο πλαίσιο του μνημονίου ή συμμετοχής σε οικουμενικά σχήματα.

Ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε πως είπε χαρακτηριστικά «αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει ας παραιτηθεί», ενώ ξεκαθάρισε ότι «από την παρούσα βουλή

δεν μπορεί να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση».

«Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη φάση με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης. Διαβεβαίωνε ότι θα ολοκλήρωνε την αξιολόγηση έως τις 5 Δεκεμβρίου» είπε και συμπλήρωσε:

Πρόκειται για μια συνηθισμένη πρακτική της κυβέρνησης η οποία παρίστανε ότι κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις και κατέληξε σε κόφτη και υπερταμείο

Για το ενδεχόμενο ύπαρξης τέταρτου μνημονίου:

Ο Β. Κικίλιας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η κυβέρνηση «να βάλει την υπογραφή της σε ένα τέταρτο μνημόνιο όπως υπέγραψε και το τρίτο και σημείωσε:

«Η κυβέρνηση έχει βάλει υπογραφή στο τρίτο και οδεύει να βάλει υπογραφή και στο τέταρτο, εμείς οφείλουμε να ελέγχουμε και να κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Κάθε φορά που μιλάει η κυβέρνηση για διαπραγμάτευση και κόκκινες γραμμές το μάρμαρο το πληρώνουν πολύ ακριβά οι Έλληνες πολίτες».

Όταν ερωτήθηκε για το πως θα πράξει η Νέα Δημοκρατία στην περίπτωση που οι δανειστές προκειμένου να προχωρήσουν σε συμφωνία ζητήσουν διευρυμένη πλειοψηφία στη Βουλή, ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο από την πλευρά του κόμματος του και τόνισε «δεν τίθεται τέτοιο θέμα για εμάς».

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή» είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καθυστερεί να προωθήσει τις απαραίτητες ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις.

Στο κλείσιμο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο Εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε στο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Βουλγαρία και Σερβία για το οποίο είπε «οι συζητήσεις που είχε με τις ηγεσίες των δύο χωρών είχαν τριπλό αποτέλεσμα: Την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή, την οικοδόμηση σχέσεων ειρήνης και συνεργασίας, καθώς και την ουσιαστική διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων με έμφαση στο εμπόριο και της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας και αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος».

The post ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Απορρίπτει τη συμμετοχή σε οικουμενικά σχήματα και ζητά την παραίτηση Τσίπρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα