Ακόμα και τα μικρά ψέματα βλάπτουν τις σχέσεις. Το ήξερες;

16:31 10/10/2014 - Πηγή: iPop

Νομίζεις ότι τα αθώα και μικρά ψέματα δεν μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή σου αλλά ειδικότερα και τη σχέση σου; Κάνεις λάθος! Έρευνες δείχνουν πως ακόμα και τα πιο μικρά ψέματα τα οποία σου φαίνονται τελείως ακίνδυνα μπορεί να βλάψουν ανεπανόρθωτα τη σχέση σου αλλά ακόμα και τη σεξουαλική σου ζωή με τον αγαπημένο σου.

Συγκεκριμένα σε έρευνα που διεξήχθη από το Καθολικό Πανεπιστήμιο Νοτρ Νταμ το οποίο βρίσκεται στην Ιντιάνα των ΗΠΑ αποδείχθηκε ότι ακόμα και τα μικρά ψέματα μπορούν να

αποβούν καταστρεπτικά για τη ζωή μας. Στην έρευνα οι 1000 συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, σε αυτούς που συνέχιζαν να λένε ψέματα και σε αυτούς που ξεκίνησαν να τα μειώνουν.

Καταγράφοντας τη σωματική και ψυχική υγεία των συμμετεχόντων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι έλεγαν τρία ψέματα λιγότερα, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, είχαν κατά μέσο όρο να αντιμετωπίσουν λιγότερα ψυχολογικά θέματα (όπως ένταση και μελαγχολία), ενώ οι σχέσεις με τους γύρω και ειδικά με τον/την αγαπημένο-η τους κυλούσαν πιο ομαλά. Η ερωτική τους επιθυμία ήταν πιο έντονη από το παρελθόν και φυσικά η απολαύση τους ήταν ακόμα καλύτερα.

Οι ερευνητές της μελέτης τόνισαν επίσης πώς ο μέσος άνθρωπος λέει έντεκα ψέματα την εβδομάδα. Κυρίως λόγος των ψεμάτων είναι για να δικαιολογηθεί και να αποφύγει συγκρούσεις, για να προστατεύσει την εικόνα που έχουν οι άλλοι αλλά και ο ίδιος για τον εαυτό του ή ακόμα και για να κάνει μια ιστορία περισσότερο ενδιαφέρουσα ή περισσότερο αληθοφανή.

The post Ακόμα και τα μικρά ψέματα βλάπτουν τις σχέσεις. Το ήξερες; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα