Αγάπη και προδέρμ το αντίδοτο στο στρες

13:18 1/12/2014 - Πηγή: iPop

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως όταν κάποιο άλλο άτομο σου δείξει αγάπη και υποστήριξη ο εγκέφαλος σου χαλαρώνει. Στο Πανεπιστήμιο του Exeter (UK) οι ερευνητές βρήκαν ότι αν παρατηρήσεις εικόνες άλλων να δέχονται αγάπη και φροντίδα μειώνεις την απόκριση του εγκεφάλου στον κίνδυνο, επομένως αυτή η λειτουργία είναι το αντίδοτο στο στρες. Τα ευρήματα μπορούν να βοηθήσουν στην θεραπεία διαταραχών και καταστάσεων που σχετίζονται με το άγχος, όπως η διαταραχή μετά-τραυματικού στρες.

Στη μελέτη, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όταν αν βλέπεις συνοπτικά εικόνες άλλων

να λαμβάνουν συναισθηματική υποστήριξη και αγάπη, η περιοχή του εγκεφάλου σου που είναι υπεύθυνη για την αντιμετώπιση των απειλών, μειώνει δραστικά το επίπεδο δραστηριότητάς της.

Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι οι εγκεφαλικές σου αντιδράσεις στον πόνο μειώνονται από παρόμοιες υπενθυμίσεις (αγάπης και φροντίδας) , αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ακριβώς το ίδιο έχει αποδειχθεί για τις εγκεφαλικές αντιδράσεις στην απειλή.

«Αυτά τα νέα ευρήματα της έρευνας μπορούν να βοηθήσουν στον να εξηγήσει κανείς γιατί, για παράδειγμα, επιτυχημένη ανάκαμψη από ψυχολογικό τραύμα σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τα επίπεδα της κοινωνικής υποστήριξης που λαμβάνουν τα άτομα. Είμαστε τώρα έτοιμοι να αξιοποιήσουμε τα ευρήματα αυτά για να βελτιώσουμε τις υπάρχουσες θεραπείες για την PTSD, να τονώσουμε το συναίσθημα της ασφάλειας και της υποστήριξης προκειμένου να βελτιωθεί η αντιμετώπιση τραυματικών αναμνήσεων», είπε ο ψυχολόγος DR. Anke Karl.

Άρα με κάτι το πολύ απλό και δωρεάν ( αγάπη και προδέρμ ) μπορείς να βοηθήσεις τα άτομα με προβλήματα να αναρρώσουν γρηγορότερα. Επίσης εκφράζοντας τέτοια συναισθήματα μειώνεις την πιθανότητα εμφάνισης στρες στον εαυτό σου.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Επιστροφή στην κατηγορία

The post Αγάπη και προδέρμ το αντίδοτο στο στρες appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
αντιδοτο αγαπης
Τυχαία Θέματα