Αγάπη άνευ όρων… σημαίνει αυτά τα τρία πράγματα!

13:44 17/2/2020 - Πηγή: iPop

Η αγάπη άνευ όρων είναι σημαντική προκειμένου να έχει διάρκεια ο γάμος ή η σχέση. Αλλά κάθε ευτυχισμένο ζευγάρι θα σου πει πως η αγάπη δεν είναι αρκετή για να διαρκέσει μια σχέση.

Προκειμένου να έχουμε μια υγιή σχέση που εξελίσσεται ώστε να είναι σε θέση τόσο να προσφέρουν όσο και να λαμβάνουν αγάπη άνευ όρων τα ζευγάρια, είναι σημαντικό να έχουν και ορισμένα πράγματα κοινά.

Η αγάπη άνευ όρων σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι αρκετή, ειδικά όταν τα ζευγάρια

έχουν διαφορετικούς στόχους, διαφορετικές προσδοκίες στο πώς να ξοδεύουν χρόνο και χρήμα, διαφορετικές πεποιθήσεις στην ανατροφή των παιδιών.

Υπάρχουν 3 παράγοντες που είναι εξαιρετικά σημαντικοί για ένα ζευγάρι να κρατήσει η σχέση τους…

Παρόμοια πιστεύω

Είναι σημαντικό ν’ αναγνωρίσουμε πως ένας παράγοντας που θα μας διαβεβαιώσει ότι ένα ζευγάρι θα έχει και έναν επιτυχημένο γάμο, είναι τα πιστεύω για τη ζωή και την καριέρα.

Κι ενώ αρχικά, μπορεί να μη σου φαίνεται τόσο σοβαρό, είναι. Τα ζευγάρια που είναι χαρούμενα και διαρκώς δείχνουν την αγάπη τους το ένα στο άλλο, έχουν παρόμοια πιστεύω για το ποιοι είναι, ποιοι είναι οι στόχοι που θέτουν και ψάχνουν και πώς ο άλλος λαμβάνει την αγάπη τους.

Πρέπει να είστε στην ίδια σελίδα σε μερικά κρίσιμα ζητήματα.

unsplash/Jez Timms

Πότε μια υγιής σχέση δεν σε καλύπτει; Τα σημάδια που αγνοείς

Θέτουν στόχους

Πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας δεν θέτουν στόχους για τη ζωή και την καριέρα τους. Σίγουρα ξέρουν τι θέλουν (τις περισσότερες φορές) αλλά ποτέ δεν έχουν καθίσει να τα γράψουν σε ένα χαρτί και να μετρούν διαρκώς την πρόοδό τους.

«Πόσοι από εσάς θέτετε στόχους;»: Σε μια έρευνα τέθηκε αυτή η ερώτηση και ένα εντυπωσιακό 84% απάντησε πως δεν θέτει στόχους, ένα 13% ότι τους θέτει αλλά δεν τους σημειώνει και ένα 3% ότι θέτει στόχους και τους καταγράφει.

Η ίδια έρευνα έγινε μετά από 10 χρόνια με τους ίδιους συμμετέχοντες. Μετά από 10 χρόνια, τα αποτελέσματα ήταν λιγάκι διαφορετικά. Το 13% που ανέφερε πως είχε στόχους αλλά δεν τους έγραφε έβγαζε τα διπλάσια χρήματα από αυτούς που δεν είχαν στόχους (το 84%). Ωστόσο, το 3% που έγραφε τους στόχους κέρδιζε 10 φορές περισσότερα χρήματα από το υπόλοιπο 97%!

Κι αν τα χρήματα είναι ένα απ’τα μεγαλύτερα προβλήματα στους γάμους σήμερα, το να θέτεις στόχους και να μετράς την πρόοδό σου ίσως τελικά αποβεί θετικό για τη σχέση.

PexelsΑποτελεσματική επικοινωνία

Για να είσαι ευτυχισμένος σε κάθε σχέση, η επικοινωνία είναι το Α και το Ω και χρειάζεται εξάσκηση.

Πολλά ζευγάρια θεωρούν την επικοινωνία δεδομένη αλλά δεν είναι. Χρειάζεται χρόνος και δουλειά για να αναπτύξετε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες,να μπορείτε να καταλάβετε ο ένας τον άλλον και να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Γιατί ακόμη κι αν η αγάπη σας είναι άνευ όρων, μπορεί να μην επικοινωνείτε σωστά τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Και επικοινωνία δεν είναι μόνο οι λέξεις.

Επικοινωνία είναι ακόμη και οι εκφράσεις του προσώπου, η μυϊκή ένταση, οι χειρονομίες και η στάση του σώματος. Μια αγκαλιά, ένα άγγιγμα κι ένα βλέμμα γεμάτο κατανόηση.

Διαβάστε επίσης:

Τα όρια που πρέπει να θέσεις αν θέλεις μια υγιή και σταθερή σχέση

Photo: Freepik

Το άρθρο Αγάπη άνευ όρων… σημαίνει αυτά τα τρία πράγματα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα