Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να φοράς άρωμα και στον ύπνο σου

17:04 17/10/2021 - Πηγή: iPop

Το άρωμα δεν πρέπει να θεωρείται μια πολυτέλεια για ειδικές περιστάσεις. Καθημερινά, λίγες σταγόνες από την αγαπημένη μας κολόνια μπορούν να μας αλλάξουν την διάθεση και να μας χαρίσουν αυτοπεποίθηση. Ήξερες όμως ότι είναι καλό να φοράς κολόνια και στον ύπνο σου; Αυτά είναι όλα τα οφέλη που θα αποκομίσεις εάν ξεκινήσεις να φοράς το άρωμα σου λίγο πριν κοιμηθείς.

Μήπως φταις εσύ που δεν κοιμάσαι καλά; Τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν πέσεις για ύπνο!

Γιατί πρέπει να φοράμε άρωμα στον ύπνο μας;

Μελέτες έχουν δείξει

ότι το άρωμα έχει τη δύναμη να επηρεάσει σημαντικά τη διάθεσή σου, να μειώσει το άγχος και να χαλαρώσει τους μυς, δηλαδή όλα όσα θέλουμε πριν πέσουμε στα μαλακά σεντόνια μας. Είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο τα ξενοδοχεία και οι οικοδεσπότες της Airbnb χρησιμοποιούν αρώματα ειδικά για την κρεβατοκάμαρα για να βοηθήσουν τους επισκέπτες να πετύχουν έναν καλύτερο ύπνο.

Οι γλυκές και ζεστές μυρωδιές είναι ιδανικές για τον ύπνο. Ωστόσο είναι δική σου επιλογή ποιο άρωμα θα διαλέξεις ανάλογα με τις ανάγκες σου. Κάποιοι προτιμούν τα σέξυ αρώματα για να ανεβάσουν την διάθεση στην κρεβατοκάμαρά τους και άλλοι τα τροπικά που τους θυμίζουν διακοπές και τους βοηθούν να χαλαρώσουν.

“Για να κοιμηθείς ήσυχα και να ξυπνήσεις εντελώς ξεκούραστος, η συμβουλή μου είναι να ψεκάσεις τον εαυτό σου με ένα άρωμα με βάση τη βανίλια”, λέει ο Paolo Terenzi, αρωματοποιός και πρόεδρος της Tiziana Terenzi. “Οι διαφορετικές νότες μπορεί να είναι πιο ελκυστικές τη νύχτα, ειδικά τα λευκά λουλούδια, όπως η μανόλια, το γιασεμί και το υλάνγκ υλάνγκ.”

Αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς ένας συνδυασμός φασκόμηλου, χαμομηλιού και περγαμόντου είναι ιδανικός.Το χαμομήλι είναι βαθιά καταπραϋντικό και ηρεμιστικό όταν εφαρμόζεται την ώρα του ύπνου. Το φασκόμηλο είναι πραγματικά αντισπασμωδικό, επομένως είναι χρήσιμο για τη μείωση της ανησυχίας και το περγαμόντο είναι γνωστό ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση και επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό, κάτι που μπορεί να ηρεμήσει τα συναισθήματα άγχους.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να φοράς άρωμα και στον ύπνο σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα