Αυτή η κλασσική ιταλική συνταγή για σούπα Μινεστρόνε είναι ιδανική για τις βροχερές ημέρες του φθινοπώρου

15:30 17/10/2021 - Πηγή: iPop

Ήρθε η στιγμή να ανακαλύψεις αυτή την κλασική ιταλική σούπα λαχανικών με πλούσια βάση ντομάτας και ζυμαρικά. Η σούπα Μινεστρόνε είναι χαμηλή σε θερμίδες και γεμάτη φυτικές ίνες και βιταμίνη C και θα σου κρατήσει καλή συντροφιά τις βροχερές μέρες του φθινοπώρου.

Παραδοσιακά, το minestrone παρασκευάζεται με τα λαχανικά που υπάρχουν ήδη στην κουζίνα μας, ακόμα και εκείνα που δεν είναι πολύ φρέσκα, ιδίως με εκείνα που δεν είναι πολύ εύπεπτα χωρίς καλό μαγείρεμα. Για το λόγο αυτό θεωρήθηκε ένα από τα φτωχά πιάτα κατ ‘εξοχήν, χαρακτηριστικό της ιταλικής κουζίνας

των αγροτών. Ωστόσο, με την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης και των διατροφικών συνηθειών, με την πάροδο του χρόνου έχει γίνει ένα πιάτο που εκτιμάται και σε άλλα κοινωνικά περιβάλλοντα και μερικές φορές σερβίρεται επίσης στα πιο περιζήτητα εστιατόρια.

Πράσινη σούπα γκασπάτσο με σπανάκι – Όλες οι βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός σου για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα

Συνταγή για σούπα Μινεστρόνε: Υλικά3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο1 καρότο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο1 κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο70 γραμμάρια καπνιστή πανσέτα σε κύβους1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, τριμμένη½ κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη400 γραμμάρια φασόλια κονσέρβα 400 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες2 κουταλιές της σούπας πουρέ ντομάτας1 λίτρο ζωμό λαχανικών1 φύλλο δάφνης70 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι100 γραμμάρια λάχανομια χούφτα βασιλικόψιλοκομμένη παρμεζάνα, για σερβίρισμαΠώς να φτιάξεις σούπα ΜινεστρόνεΖεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή μέτρια φωτιά και σοτάρουμε απαλά το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο, το κολοκυθάκι και την πανσέτα για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα φασόλια, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πουρέ, το ζωμό και τα φύλλα δάφνης. Αλατοπιπερώνουμε για γεύση. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά.Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το λάχανο και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά. Ρίχνουμε σε μπολ και πασπαλίζουμε με βασιλικό και λίγη παρμεζάνα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτή η κλασσική ιταλική συνταγή για σούπα Μινεστρόνε είναι ιδανική για τις βροχερές ημέρες του φθινοπώρου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτή, Μινεστρόνε,afti, minestrone