Έχεις συνέντευξη; Πώς θα βεβαιωθείς ότι το μελλοντικό αφεντικό σου δεν θα είναι τέρας

16:22 17/10/2021 - Πηγή: iPop

Η συνέντευξη είναι μια ιδιαίτερα αγχωτική διαδικασία στην οποία ο καθένας θέλει να δείξει τον καλύτερό του εαυτό προκειμένου να κερδίσει την θέση εργασίας που θα ήθελε. Ωστόσο, δεν είναι μόνο ο εργαζόμενος που δημιουργεί καλές ή κακές εντυπώσεις στην διάρκεια μιας συνέντευξης αλλά και ο ο εργοδότης. Εάν αναζητάς Tips για συνέντευξη σίγουρα πρέπει να ξεκινήσεις από εδώ. Σε περίπτωση που κατά τις πρώτες σου συζητήσεις με το μελλοντικό σου αφεντικό αντιληφθείς κάποια από τις παρακάτω συμπεριφορές, ίσως είναι ένα σημάδι πως η καθημερινότητά σου

στην δουλειά θα είναι δύσκολη.

Μικρά tips για να κερδίσεις τις εντυπώσεις στη συνέντευξη για δουλειά που ετοιμάζεσαι να πας

Tips για συνέντευξη: Πώς θα βεβαιωθείς ότι το μελλοντικό αφεντικό σου δεν θα είναι τέρας

Δεν θυμάται ούτε το όνομα σου

Εάν στην πρώτη σας συζήτηση ρωτάει βασικά πράγματα όπως το ονοματεπώνυμό σου ίσως να είναι το πρώτο σημάδι πως δεν έχει ρίξει καν μια ματιά στο βιογραφικό σου. Σε μια πρώτη συνέντευξη ένας τυπικός εργοδότης οφείλει να δίνει την απαραίτητη προσοχή στον μελλοντικό συνεργάτη του. Εάν το αφεντικό σου δεν σέβεται τον χρόνο σου και εσένα τον ίδιο ίσως θα πρέπει να σκεφτείς καλά εάν θες να ξεκινήσεις να εργάζεσαι σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

Δεν είναι σαφής σχετικά με τις αρμοδιότητές σου

Είναι πολύ σημαντικό να γίνει σαφές τι καλείσαι να κάνεις αναλαμβάνοντας την συγκεκριμένη θέση. Πριν ξεκινήσεις να εργάζεσαι θα έπρεπε να είναι αυτονόητο ποιες ευθύνες θα αναλάβεις. Εάν βλέπεις ότι ο ανώτερος σου περιορίζεται σε γενικολογίες σχετικά με τις αρμοδιότητές σου πολύ πιθανόν να είναι δείγμα έλλειψης συγκεκριμένων στόχων, οράματος και πάνω απ’ όλα τάξης και οργάνωσης.

Συμπεριφέρονται σαν να σου κάνουν χάρη

Ναι, πιθανότατα πολλοί άνθρωποι έχουν δώσει συνέντευξη γι΄ αυτήν την θέση. Αλλά όχι, ο υπεύθυνος προσλήψεων δεν θα πρέπει να σου πει ότι είσαι πολύ τυχερός που έδωσες συνέντευξη για την συγκεκριμένη δουλειά. Αυτή είναι μια μέθοδος εκφοβισμού που είναι πολύ πιθανό να είναι μέρος και του γενικότερου μοντέλου εργασίας. Δεν είναι καθόλου ωραία αντιμετώπιση του μελλοντικού εργαζομένου, ειδικά αν καταλήξεις να το βιώνεις καθημερινά.

Ενοχλούνται όταν ρωτάς για τις δυνατότητες εξέλιξης

Κάθε άνθρωπος επιδιώκει να εξελιχθεί μέσα από μια θέση εργασίας και να μην μείνει για χρόνια κολλημένος στις ίδιες περιορισμένες αρμοδιότητες. Εάν το αφεντικό σου δεν φαίνεται πρόθυμο να συμφωνήσει με μια προοπτική εξέλιξης αλλά αντίθετα σε αντιμετωπίζει σαν ένα ρομπότ που εκτελεί εντολές καλύτερο θα ήταν να προχωρήσεις στην επόμενη συνέντευξη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Έχεις συνέντευξη; Πώς θα βεβαιωθείς ότι το μελλοντικό αφεντικό σου δεν θα είναι τέρας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα