Αυτή η στάση θα σταματήσει τον πόνο της περιόδου

19:05 5/9/2019 - Πηγή: iPop

Βρέθηκε η στάση ύπνου που θα σε βοηθήσει να σταματήσει ο αβάσταχτος πόνος που νιώθεις κάθε φορά που έχεις περίοδο. Κοιμήσου σ’ αυτή τη στάση και πες αντίο στον πόνο της περιόδου ή τουλάχιστον σ’ αυτό τον πόνο που σε κάνει να θέλεις να βγάλεις το είναι σου και να αρχίσεις να κλαις σαν μωρό!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο απ’ το να γυρίζεις σπίτι και να πέφτεις κατευθείαν στο κρεβάτι επειδή δεν αντέχεις τον πόνο. Ήρθε αυτή η μέρα του μήνα που είναι η χειρότερή σου. Το ήξερες, όμως, ότι εάν ξαπλώσεις σε μια συγκεκριμένη στάση, θα κάνεις πιο υποφερτό τον πόνο

της περιόδου;

Η εμβρυϊκή στάση είναι αυτή που κάνει πιο ήπιο τον πόνο της περιόδου, σύμφωνα με τους ειδικούς κι εμείς θέλουμε απλά να τους πιστέψουμε!

«Ο ύπνος στη στάση του εμβρύου χαλαρώνει την πίεση απ’ τους κοιλιακούς μύες, καθώς προκαλεί χαλάρωση στους σκελετικούς μύες γύρω από την κοιλιά», δήλωσε σχετικά η Lisa Lindley, ειδικός σε θέματα υγείας των γυναικών.

Η μικρότερη πίεση στους μύες της κοιλιάς, κάνει τον πόνο ηπιότερο και τις κράμπες λιγότερες!

Bonus όφελος εκτός απ’ τον ηπιότερο πόνο της περιόδου

Εκτός απ’ το ότι θα νιώσεις αμέσως καλύτερα εάν ξαπλώσεις σ’ αυτή τη στάση, μειώνονται σημαντικά και οι πιθανότητες να λερωθείς απ’ τη μεγάλη ροή του αίματος, καθώς τα πόδια σου πιέζονται.

Οι ειδικοί μάλιστα λένε στις γυναίκες ν’ αποφεύγουν να κοιμούνται όσο έχουν περίοδο μπρούμυτα, καθώς το στομάχι πιέζεται, η ροή αυξάνεται και υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να λερωθείς στον ύπνο σου.

Άλλοι τρόποι να μειώσεις τον πόνο της περιόδου

Το ντους πριν τον ύπνο, η χρήση προϊόντων λεβάντας και η θερμοφόρα, έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στη μείωση του πόνου της περιόδου και σε βοηθούν να έχεις έναν ήρεμο ύπνο ακόμα και σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες του μήνα.

Πιες τζίντζερ ή τσάι με κανέλα
Η κατανάλωση οποιουδήποτε ζεστού ροφήματος, μπορεί να μειώσει τις κράμπες σου για λίγο, αλλά το μυστικό εδώ είναι το μπαχαρικό. Είναι γνωστό ότι το τζίντζερ έχει μια μακρά ιστορία, ως ένα φυσικό συστατικό που απαλύνει τον πόνο, ενώ η κανέλα θεωρείται ένα αντιφλεγμονώδες, που βοηθά στη μείωση των σπασμών της μήτρας, που προκαλούν τις κράμπες.Κάνε Γιόγκα
Σε μία πρόσφατη μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένας ορισμένος τύπος της γιόγκα, που ονομάζεται «Γιόγκα Νίντρα», μπορεί να ανακουφίσει τους πόνους της περιόδου, ακόμη και να βοηθήσει με άλλα ζητήματα που σχετίζονται με αυτή, όπως για παράδειγμα τη μεγάλη ροή αίματος. Κι αυτό γιατί η Γιόγκα Νίντρα, εστιάζει στη βαθιά χαλάρωση και περιλαμβάνει στοιχεία διαλογισμού.

Εμείς έχουμε να πούμε πως απλά θα τα δοκιμάσουμε όλα και θα κάνουμε μια προσευχή!

Διάβασε κι αυτό:

Αυτό κρύβεται πίσω απ’ τους πόνους της περιόδου

Photo: Yuris Alhumaydy/ Unsplash

Το άρθρο Αυτή η στάση θα σταματήσει τον πόνο της περιόδου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα