Αυτό είναι το φρούτο που κάνει θαύματα στο πρόσωπό σου!

18:30 5/9/2019 - Πηγή: iPop

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή έχει μεγάλο αντίκτυπο στην επιδερμίδα σου και αυτό το γνωρίζεις ήδη. Ποιο φρούτο κάνει καλό στο δέρμα σου; Και πώς μπορείς να το εκμεταλλευτείς;

Ποιο φρούτο κάνει καλό στο δέρμα σου; Η μπανάνα! Ναι, ακόμη κι όταν την εφαρμόζεις τοπικά, αυτό το φρούτο στην κουζίνα σου έχει εντυπωσιακά οφέλη. Στην πραγματικότητα, αν κάνεις ένα γρήγορο search για μάσκες με μπανάνα θα δεις χιλιάδες blogs και beauty editors

να μιλούν για αυτό το πώς αυτό το φρούτο κάνει καλό στο δέρμα σου.

Η μπανάνα κάνει την επιδερμίδα σου να λάμπει, να είναι πιο φωτεινή και πιο μαλακή και είναι ένα από τα top προϊόντα για το πρόσωπο τα τελευταία χρόνια.

Ποια είναι τα οφέλη της μπανάνας στο πρόσωπο;

Η μπανάνα είναι πλούσια σε βιταμίνη E κάτι που την κάνει πολύ ενυδατική. Η βιταμίνη Ε, όπως ήδη μπορεί να γνωρίζεις, χρησιμοποιείται συχνά για να απαλύνει τα σημάδια στο πρόσωπο και τα μαύρα στίγματα ενώ είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να σε προστατεύσει από την οξειδωτική βλάβη από το περιβάλλον στην οποία εκτίθεσαι.

Αλλά τα οφέλη δεν σταματούν εδώ. Οι μπανάνες περιέχουν και βιταμίνη C, η οποία είναι το νούμερο 1 συστατικό για να κάνει το δέρμα σου πιο λαμπερό, ενώ καταπολεμά και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια.

unsplash/Markus SpiskeΠοιες είναι οι μάσκες με μπανάνα που μπορείς να δοκιμάσεις στο σπίτι

Αναλόγως το «πρόβλημα» που αντιμετωπίζεις, υπάρχουν διαφορετικές μάσκες που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι σου με απλά υλικά.

Αν το πρόσωπό σου δείχνει θαμπό:

Λιώσε μια ώριμη μπανάνα σε ένα μικρό μπολ.Πρόσθεσε μια κουταλιά χυμό λεμονιού.Πρόσθεσε μια κουταλιά μέλι κι ανακάτεψε καλά.Εφάρμοσε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο κι άφησέ το να το απορροφήσει για 10 με 15 λεπτά πριν το ξεβγάλεις. Αυτό θα κάνει το δέρμα σου αμέσως να δείχνει πιο φωτεινό.

Για τα σπυριά:

Λιώσε μια ώριμη μπανάνα σε ένα μικρό μπολ.Πρόσθεσε  1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα.Πρόσθεσε 1/2 κουταλάκι κουρκουμά.Εφάρμοσε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο κι άφησέ την να καθίσει για 10 με 15 λεπτά πριν ξεβγάλεις. Στη συνέχεια, αφού την αφαιρέσεις με χλιαρό νερό, βάλε την ενυδατική σου.

Η μαγειρική σόδα βοηθά να απορροφήσει τα υπερβολικά έλαια στο πρόσωπό σου ενώ ο κουρκουμάς είναι αντιβακτηριακός και αντιφλεγμονώδης.

yanalya / Freepik

Δες ποια είναι τα λάθη που κάνεις όταν θέλεις να εξαφανίσεις ένα σπυράκι!

Aν έχεις ξηρό δέρμα

Λιώσε 1/2 μπανάνα σε ένα μικρό μπολ.Πρόσθεσε 1 1/2 κουταλάκι μέλι και ανακάτεψε καλά.Εφάρμοσε το μείγμα σε καθαρό δέρμα και περίμενε για 15 με 20 λεπτά πριν το ξεβγάλεις.

Το μέλι σε συνδυασμό με τη βιταμίνη E έχουν τα καλύτερα οφέλη και θα ενυδατώσουν το δέρμα σου σε χρόνο dt.

Για ένα μικρό… «lift»

Λιώσε μια ώριμη μπανάνα σε μικρό μπολ.Πρόσθεσε ένα κουταλάκι χυμό πορτοκαλιού.Πρόσθεσε ένα κουταλάκι γιαούρτι.Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις 1/2 κουταλιά λάδι αν νιώθεις πως το δέρμα σου είναι ξηρό.Μπορείς να εφαρμόσεις τη μάσκα στο πρόσωπο και στον λαιμό σου. Άφησε μετά από 15 με 20 λεπτά και μετά βάλε την ενυδατική σου.Διαβάστε επίσης:

Το νέο προϊόν για τους μαύρους κύκλους… δεν είναι το concealer!

Photo: unsplash/Branislav Belko

Το άρθρο Αυτό είναι το φρούτο που κάνει θαύματα στο πρόσωπό σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα