Είναι υγιές το να μιλάς όλη μέρα για τον σύντροφό σου; Ένας ειδικός εξηγεί!

18:01 5/9/2019 - Πηγή: iPop

Είναι τέλειο το να είσαι ερωτευμένη! Πρωινά φιλιά κι αγκαλιές, βόλτες χέρι- χέρι και άραγμα το βράδυ στον καναπέ με Netflix κι ένα ποτήρι κρασί. Το να ερωτεύεσαι είναι συναρπαστικό! Αλλά μερικές φορές ξεπερνάμε τα όρια. Έρχεται η στιγμή που αντιλαμβάνεσαι ότι μιλάς όλη μέρα για τον σύντροφό σου και δεν έχεις κανένα άλλο θέμα συζήτησης με τις φίλες σου, εκτός εάν ξεκινήσουν εκείνες να μιλάνε για κάτι άλλο.

Είναι, όμως, υγιές αυτό; Ένας ειδικός εξηγεί! Για να μην

παρεξηγηθούμε, το να μοιράζεσαι με τους φίλους και την οικογένειά σου τις χαρούμενες στιγμές με το ταίρι σου είναι απόλυτα υγιές και όμορφο. Αλλά τι γίνεται εάν μιλάς όλη μέρα για τον σύντροφό σου;

Πώς καταλαβαίνεις ότι μιλάς όλη μέρα για τον σύντροφό σου;

«Εάν σπαταλάς τόσο χρόνο για να μιλάς για τον σύντροφό σου ώστε ν’ αποσπάσαι απ’ τη δουλειά σου, τότε ναι, αυτό είναι ένα πρόβλημα», εξηγεί ο sex & relationships therapist Dr. Gary Brown στο Elite Daily.

Το να μιλάς για το ταίρι σου είναι υγιές απ’ τη στιγμή που δεν διαταράσσει την καθημερινή σου ζωή και τις καθημερινές σου υποχρεώσεις. Εάν η υπερβολική συζήτηση για τον σύντροφό σου ξεπερνάει τα όρια, θα πρέπει ν’ αναθεωρήσεις τις προτεραιότητές σου

Θα πρέπει να θυμάσαι ότι η σχέση σου πρέπει να είναι μια αληθινή, ώριμη αγάπη κι έτσι να την αντιμετωπίζεις, όχι ως εμμονή.

Εάν δεν μπορείς όλη μέρα να σκεφτείς τίποτα άλλο εκτός απ’ τη σχέση σου, θα πρέπει να καθίσεις λίγο να σκεφτείς. Είναι άλλο πράγμα το να μιλάς πολύ για τον σύντροφό σου κι άλλο το να σπαταλάς όλη σου την ενέργεια και τον χρόνο σ’ αυτό, αποκλείοντας οτιδήποτε κι οποιονδήποτε άλλο.

Μην ξεχνάς πως όσο καταπληκτική και να είναι η σχέση σου, εξακολουθείς να είσαι μια δυναμική, ανεξάρτητη γυναίκα.

Eίναι σχεδόν δεδομένο πως εάν σπαταλάς όλη σου τη μέρα για να μιλάς για τον σύντροφό σου, έχεις εμμονή με τη σχέση σου κι αυτό δεν είναι καθόλου υγιές.

Σε κάθε σχέση πρέπει να υπάρχουν ισορροπίες. Δεν θα πρέπει να εγκαταλείπεις τα ενδιαφέροντα και τους φίλους σου για χάρη του συντρόφου σου, ούτε και να μην είσαι εντάξει στις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις.

Άλλωστε, μην ξεχνάς ότι κανένας σύντροφος δεν εκτιμάει μια τέτοια συμπεριφορά, γιατί πολύ απλά είναι θέμα χρόνου να καταλήξει σε μια σχέση εξάρτησης κι όχι σε μια υγιή σχέση.

Βγες με τους φίλους και την οικογένειά σου, ρώτα για τα νέα τους, εάν είναι καλά στις ζωές τους κι επίτρεψε στον εαυτό σου να πάρει μια απόσταση απ’ τη σχέση σου γιατί θα καταλήξεις και να χάσεις τη σχέση και τους φίλους σου.

Δες ακόμα:

4 στερεότυπα που δεν μας αφήνουν να είμαστε ευτυχισμένοι σε μια σχέση!

Photo: Toa Heftiba/ Unsplash

Το άρθρο Είναι υγιές το να μιλάς όλη μέρα για τον σύντροφό σου; Ένας ειδικός εξηγεί! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα