Αυτή είναι η ηλικία που ωριμάζουν οι άνδρες, σύμφωνα με του επιστήμονες!

10:35 8/8/2019 - Πηγή: iPop

Πότε ωριμάζουν οι άνδρες; Είναι ένα ερώτημα που βασανίζει κυρίως τις γυναίκες και όχι τόσο τους ίδιους τους άνδρες. Οι περισσότεροι θεωρούμε πως οι άνδρες ωριμάζουν αργότερα αλλά πότε είναι αυτό το αργότερα;

Πότε ωριμάζουν οι άνδρες; Μερικοί θεωρούν ότι μένουν για πάντα παιδιά, άλλοι ότι οι γυναίκες τους κάνουν ώριμους σε μια σχέση κι αρκετοί θεωρούν πως ωριμάζουν όταν πια κάνουν παιδιά.

Και τελικά τι ισχύει; Οι επιστήμονες, λοιπόν, επιβεβαιώνουν αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι ότι οι άνδρες αργούν να ωριμάσουν και μας δίνουν και μια μέση ηλικία.

Τι λένε, λοιπόν, οι έρευνες;

Μια μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης εξήγησε πως η ωρίμαση του ανθρώπινου εγκεφάλου διακρίνεται από μια παρατεταμένη ανάπτυξη λειτουργικών και δομικών ιδιοτήτων ενός δικτύου, το οποίο εκτείνεται στην ενηλικίωση.

Η έρευνα αυτή είχε ως στόχο να ανακαλύψει ποια χαρακτηριστικά μετασχηματίζονται κατά την ωρίμανση και ποια παραμένουν τα ίδια. Οι επιστήμονες εξέτασαν τον εγκέφαλο 121 συμμετεχόντων μεταξύ των ηλικιών 4 και 40 ετών μέσω της απεικόνισης του εγκεφάλου. Παρακολούθησαν επίσης, τις αλλαγές στις διάφορες λειτουργίες λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία και το φύλο των συμμετεχόντων.

Τι βρήκαν, λοιπόν; Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας αποκάλυψαν πως παρά το γεγονός πως οι εγκέφαλοι ανδρών και γυναικών κατέληγαν στο να αναπτύσσονται το ίδιο με τις ίδιες δυνατότητες στην καθημερινή ζωή, οι άνδρες εμφάνισαν μια καθυστέρηση στην παρατεταμένη ανάπτυξη των λειτουργικών δικτύων συγκριτικά με τις γυναίκες.

Και αυτός είναι και ο λόγος που λέμε πως οι άνδρες ωριμάζουν αργότερα στη ζωή από τις γυναίκες. Και πόσο είναι αυτό το αργότερα; Μετά τα 40. Κι όμως!

Ο γυναικείος εγκέφαλος είναι πιο αποτελεσματικός

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν αρκετά δεδομένα που να επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα του θηλυκού εγκεφάλου. Σύμφωνα με τον Eduardo Calixto, καθηγητή φυσιολογίας και φαρμακευτικής στο the Faculty of Medicine at UNAM, αν και οι εγκέφαλοι των ανδρών είναι μεγαλύτεροι από εκείνους των γυναικών, η γυναίκα παρουσιάζει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Για παράδειγμα, έχει καλύτερη μνήμη, περισσότερες νευρικές συνδέσεις και μια λεπτομερή αντίληψη του χρώματος και της γεύσης. Ο Calixto ανέφερε πως όλα αυτά έχουν ορμονική προέλευση.

Και βάσει της επιστήμης πλέον, μπορούμε να λέμε με βεβαιότητα ότι οι εγκέφαλοι των γυναικών και των ανδρών λειτουργούν διαφορετικά, γεγονός που εξηγεί τις διακυμάνσεις στη συμπεριφορά και τον βαθμό συναισθηματικής ωριμότητας στους ανθρώπους.

Photo: © The Hangover / Warner Bros

Το άρθρο Αυτή είναι η ηλικία που ωριμάζουν οι άνδρες, σύμφωνα με του επιστήμονες! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα