Novartis -Σε ισχύ οι μηνύσεις Σαμαρά-Βενιζέλου-Αβραμόπουλου για Τουλουπάκη

20:13 24/6/2019 - Πηγή: Aixmi

Ανασύρονται ατό το αρχείο οι μηνύσεις του Αντώνη Σαμαρά, του Βαγγέλη Βενιζέλου και του Δημήτρη Αβραμόπουλου εναντίον της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των τριών προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis. Τους φακέλους είχε θέσει στο αρχείο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής, αλλά ο ίδιος ζήτησε την 19η

Ιουνίου 2019 την ανάσυρσή τους με επιχείθρημα ότι έχουν προκύψει νέα στοιχεία. Οι μηνύσεις στρέφονταν και εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Την απόφαση να βγουν από το αρχείο οι μηνύσεις έλαβε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, και ανέθεσε την αξιολόγησή τους στην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου. Η κυρία Θεοδώρου θα διερευνήσει μόνο το σκέλος που αφορά τυχόν διάπραξη ποινικών αξιόποινων πράξεων -όπως παράβαση καθήκοντος- από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους επίκουρούς εισαγγελείς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

Στις 2 Ιουλίου θα εξεταστεί από το Δικαστικό Συμβούλιο του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, το αίτημα του κ. Αγγελή να εξαιρεθούν τόσο της κυρίας Δημητρίου όσο και του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Δημήτρη Δασούλα από την ποινική έρευνα που διενεργεί για τις δυο εμπιστευτικές γνωστές αναφορές του κ. Αγγελή για την υπόθεση Novartis.

The post Novartis -Σε ισχύ οι μηνύσεις Σαμαρά-Βενιζέλου-Αβραμόπουλου για Τουλουπάκη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα