Υπάρχει κάτι που οι άνδρες φοβούνται περισσότερο απ’ τις γυναίκες!

19:08 27/2/2020 - Πηγή: iPop

Έχουμε στο μυαλό μας τους άνδρες ως ατρόμητους κι αυτό είναι ένα στερεότυπο που δύσκολα αποβάλλουμε από πάνω μας. Τι φοβούνται οι άνδρες περισσότερο από τις γυναίκες;

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αρκετές φοβίες, όπως τα ύψη, τα αεροπλάνα κλπ., ωστόσο τι είναι αυτό που φοβούνται οι άνδρες περισσότερο; Τα έντομα!

Ο φόβος για τα έντομα ή τα αραχνοειδή είναι απ’ τους πιο κοινούς. Η συντριπτική πλειονότητα των αραχνών, των μυρμηγκιών κι άλλων ανατριχιαστικών εντόμων είναι επιβλαβής. Ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει πολλούς ανθρώπους να φοβούνται αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα.

Στερεοτυπικά,

οι περισσότεροι υποθέτουν ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να φρικάρουν, ωστόσο μια έρευνα ανατρέπει αυτήν την αντίληψη.

Αυτές είναι οι 3 μεγαλύτερες φοβίες των γυναικών

Οι ερευνητές βρήκαν ότι το 22% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα “φοβούνται πολύ” τα έντομα, και το 32% των ανδρών συμμετεχόντων νιώθει κατά τον ίδιο τρόπο.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε απ’ το Zevo, εξέτασε τους συμμετέχοντες σχετικά με τη γνώση που έχουν γύρω από αυτά τα έντομα. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι 6 στους 10 είπαν με αυτοπεποίθηση πως μπορούν να ταυτοποιήσουν το κάθε έντομο.

Ωστόσο, όταν αυτό εξετάστηκε στην πράξη, τα αποτελέσματα έδειξαν κάτι διαφορετικό… Μόνο το 40% γνώριζε πως έμοιαζε ένας ψύλλος στο στρώμα και το 51% δεν μπόρεσε να εντοπίσει μια φρουτόμυγα.

To 59% των ανδρών που συμμετείχαν στην έρευνα και το 49% των γυναικών θεωρούσαν ότι έχουν πολύ καλές γνώσεις πάνω σε αυτά τα μικρά πλασματάκια. Ωστόσο, αυτό δεν αποδείχθηκε στην πράξη όταν έπρεπε να ταυτοποιήσουν και να ονομάσουν συγκεκριμένα έντομα, καθώς και ορισμένες πληροφορίες για αυτά.

Μεταξύ όλων των ερωτηθέντων, το 64% δήλωσε ότι φοβάται τα έντομα. Όταν ρωτήθηκαν τι είναι τόσο τρομακτικό σε αυτά τα μικρά πλάσματα, το 56% ανέφερε τα τσιμπήματα, το 45% δήλωσε ότι μισεί να εντοπίζει ένα τέτοιο έντομο στο σπίτι και μετά να εξαφανίζεται, να χάνει τα ίχνη του και το 44% φοβάται ότι θα εισβάλλουν στο κρεβάτι τους την ώρα που κοιμούνται.

Πώς ζει και πώς αντιμετωπίζει η πλειοψηφία όλα αυτά τα παράσιτα στο σπίτι; Το 55% χρησιμοποιεί σπρέι, το 44% χρησιμοποιεί απωθητικό για τα κουνούπια και το 41% έχει πάντα μια μυγοσκοτώστρα κοντά.

Ας μη μείνουμε, λοιπόν, στο ότι απλώς οι άνδρες φοβούνται τα έντομα περισσότερο από τις γυναίκες… αλλά αν δεις μια κατσαρίδα μη φωνάξεις τον σύντροφό σου αλλά αντιμετώπισέ το μόνη σου!

Διαβάστε επίσης:

Πώς αντιμετωπίζω τις φοβίες μου;

Photo: unsplash/Kelly Sikkema

Το άρθρο Υπάρχει κάτι που οι άνδρες φοβούνται περισσότερο απ’ τις γυναίκες! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα