Tips για να σταματήσει το μπούκωμα στη μύτη

18:33 13/4/2020 - Πηγή: iPop

Μήπως έχεις κρυώσει λιγάκι και ταλαιπωρείσαι με το μπούκωμα στη μύτη που δεν λέει να σταματήσει; Ήρθε η ώρα να το αντιμετωπίσεις με εύκολα σπιτικά tips

Είτε είναι χειμώνας είτε όχι, το να κρυώσεις είναι πολύ εύκολο. Και φυσικά το κλασσικό σύμπτωμα είναι το μπούκωμα στη μύτη, αυτό που τόσο σε εκνευρίζει και σε δυσκολεύει να αναπνεύσεις. Όμως, κάποια λύση θα υπάρχει για να σταματήσει να είναι βουλωμένη η μύτη σου και να αρχίσεις να αναπνέεις και πάλι πιο εύκολα. Τι μπορείς

να κάνεις, λοιπόν, για τη ρινική συμφόρηση;

Φύσα τη μύτη

Αν έχεις την κακή συνήθεια να ρουφάς τη μύτη σου, τότε πρέπει να την σταματήσεις αμέσως. Το μπούκωμα στη μύτη δεν περνάει αν οι βλέννα μένει εγκλωβισμένη στο εσωτερικό της μύτης. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να φυσάς δυνατά τη μύτη σου όσες φορές είναι απαραίτητο για να βγει η βλέννα.

Πλύσεις με αλατόνερο

Ίσως να έχεις ακούσει πως το αλατόνερο βοηθάει στην περίπτωση της βουλωμένης μύτης. Είναι καλό να κάνεις πού και πού μερικές πλύσεις με αλατόνερο, το οποίο θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

via GIPHY

Υδρατμοί

Ο ζεστός ατμός βοηθάει στην αποσυμφόρηση της βουλωμένης μύτης. Δεν χρειάζεται βέβαια να κάτσεις πάνω από την κατσαρόλα με το φαγητό να βράζει για να πετύχεις το στόχο σου. Μπορείς να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο, αφήνοντας τους καυτούς υδρατμούς να περάσουν από τη μύτη σου και να τους εισπνεύσεις. Αυτό θα μαλακώσει τη βλέννα και θα ξεμπουκώσει πιο γρήγορα τη μύτη σου. Φυσικά μπορείς να πλύνεις ελαφρώς τη μύτη σου με ζεστό νερό για το ίδιο αποτέλεσμα. Προσοχή όμως! Όχι καυτό, γιατί υπάρχει κίνδυνος για τα αγγεία.

Υγραντήρας

Οι υγραντήρες διοχετεύουν υγρασία στον αέρα όταν η ατμόσφαιρα είναι ξηρή. Αυτό μπορεί να ανακουφίσει τη βουλωμένη σου μύτη. Φυσικά και ο αέρας στο σπίτι πρέπει βέβαια να ανανεώνεται και να παραμένει πάντα καθαρός.

Τρέχει συνέχεια η μύτη σου; Ξέρουμε τι φταίει! 

Πιες ζεστά

Συνήθως λέμε ότι πρέπει να πίνουμε ζεστά όταν μας πονάει ο λαιμός, όμως τα ζεστά ροφήματα δεν είναι μόνο τότε απαραίτητα. Όταν έχεις κρυώσει, ακόμα κι όταν το μόνο σύμπτωμα είναι το μπούκωμα, είναι καλό να τρως κοτόσουπα που θα σου δώσει βιταμίνες και θα τονώσει το ανοσοποιητικό σου και να πίνεις ζεστά ροφήματα, όπως γάλα με μέλι, τσάι ή χαμομήλι.

Φυσικά και είναι, επίσης, καλό να διατηρείς μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, αν θες να περάσει γρήγορα το κρύωμα!

Δες μια ακόμα λύση για τη βουλωμένη μύτη:

Τα αιθέρια έλαια που θα ανακουφίσουν τη βουλωμένη μύτη σου

Photo: Pexels

Το άρθρο Tips για να σταματήσει το μπούκωμα στη μύτη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα