Tips για υγιή μαλλιά στην καραντίνα & λάθη που κάνουμε… απ’ τον Βασίλη Διαμαντόπουλο!

17:04 13/4/2020 - Πηγή: iPop

Η περιποίηση των μαλλιών στην καραντίνα είναι εξίσου σημαντική με την φροντίδα που τους δίναμε και πριν από αυτήν. Πόσο συχνά πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου, πώς η διατροφή τα επηρεάζει, πώς θα έχεις τελικά υγιή μαλλιά;

Λόγω εγκλεισμού δεν παραμελούμε τον εαυτό μας αλλά τον φροντίζουμε και κάνουμε τα πάντα για να νιώθουμε όμορφα. Η περιποίηση των μαλλιών στην καραντίνα είναι μέσα στο… πρόγραμμα.

Αλλά πώς να τα φροντίσεις σωστά; Ο Βασίλης

Διαμαντόπουλος, ιδιοκτήτης της ομώνυμης Σχολής Κομμωτικής και του Κομμωτηρίου απαντά σε όλες τις ερωτήσεις και τις απορίες μας!

Το λούσιμο των μαλλιών στη σωστή… θερμοκρασία!

Το πόσο συχνά πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας τώρα που καθόμαστε σπίτι είναι μια απορία που πολλές γυναίκες έχουν.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο, το καλύτερο είναι να ρυθμίσουμε τη συχνότητα ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. «Τα μαλλιά και το δέρμα ενυδατώνονται με φυσικό τρόπο με τη βοήθεια φυσικών θρεπτικών ελαίων που παράγει ο οργανισμός μας», αναφέρει ο κομμωτής προσθέτοντας πως «αν έχετε λεπτή τρίχα και λιπαρότητα τότε σίγουρα θα πρέπει να λούζεστε καθημερινά για την υγιεινή του τριχωτού της κεφαλής».

Και τελικά κάνω μπάνιο με κρύο ή ζεστό νερό; Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Σίγουρα το κρύο νερό είναι δυσάρεστο όταν θέλουμε να απολαύσουμε το μπάνιο μας, αλλά και το πολύ ζεστό μπορεί να προκαλεί αφυδάτωση και ξεθώριασμα του χρώματος. Ο πιο σωστός τρόπος είναι να ξεκινήσουμε το λούσιμο με ελαφρώς ζεστό νερό ώστε να απομακρυνθούν τα περίσσεια έλαια που συσσωρεύονται στα μαλλιά και να ολοκληρώσουμε στο δεύτερο χέρι λουσίματος με ελαφρώς κρύο, προκειμένου να “σφραγίσουν”οι πόροι της τρίχας και να δεσμεύσουν μέσα τους όλα τα θρεπτικά συστατικά και τα καλλυντικά που εμπεριέχονται στο σαμπουάν που έχουμε επιλέξει

View this post on Instagram

Keywords
Τυχαία Θέματα