Φτιάξε το τέλειο εργασιακό περιβάλλον στο σπίτι σου

16:20 13/4/2020 - Πηγή: iPop

Στην αρχή μπορεί να το απόλαυσες. Και να μην σε ένοιαζε να δουλεύεις κάθε μέρα με τις πιτζάμες, απλά χαιρόσουν που μπορούσες να είσαι σπίτι, με τα πόδια πάνω στο τραπεζάκι, αγκαλιά με το λάπτοπ, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθείς. Όμως, όσο περνάει ο καιρός αντιλαμβάνεσαι γιατί σου έλεγαν κάποιοι ότι η δουλειά απ’ το σπίτι δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Όλα αυτά, βέβαια, με το σκεπτικό ότι μάλλον δεν έχεις φτιάξει ένα ιδανικό εργασιακό περιβάλλον στο σπίτι σου. Γιατί αν καταφέρεις και το φτιάξεις θα είναι τελείως διαφορετική

η κατάσταση.

Φτιάξε το τέλειο εργασιακό περιβάλλον στο σπίτι σου

H Dr. Lindsay McCunn, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Βανκούβερ, λέει στο esquire.com τι πρέπει να κάνεις ώστε να εργάζεσαι καλύτερα απ’ το σπίτι.

Όρισε ένα χώρο

Σ’ αυτό τον χώρο θα εργάζεσαι. Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να εναλλάσσουν τον χώρο στον οποίο δουλεύουν χωρίς να τους επηρεάζει, αλλά σίγουρα αυτοί δεν είναι η πλειοψηφία.

Pexels

«Φρόντισε, σε συνεργασία με όλους όσους μοιράζεσαι το σπίτι, να κάνεις μία πολύ συγκεκριμένη κουβέντα για το τι ακριβώς χρειάζεσαι και πότε ανάλογα με τη δουλειά σου. Στη συνέχεια, αφού έχεις ορίσει τον χώρο σου, θα μπορείς να το φέρεις στα ιδανικά για σένα μέτρα», εξηγεί η Dr. Lindsay McCunn.

Φυτά, φυτά, φυτά

Έχει αποδειχθεί ότι το να βλέπεις γύρω σου πράσινο συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα άγχους, πιο πολλή ενέργεια και επιτυχημένη λήψη αποφάσεων.

Unsplash/Corey Grover

Αν βρίσκεσαι σε πολύ αυστηρή καραντίνα και δεν μπορείς να βρεθείς ή έστω να δεις λίγο πράσινο, τότε το να παρακολουθήσεις βίντεο στο YouTube, με εικόνες και ήχους της φύσης, είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει

Φυσικό φως

Σύμφωνα με μια μελέτη απ’ το Πανεπιστήμιο του Harvard, ο καλύτερος εξαερισμός του χώρου σχετίζεται με αύξηση 101% στα τεστ γνωσιακών δεξιοτήτων. Το φυσικό φως επιπλέον μας βοηθάει να συγκεντρωνόμαστε καλύτερα.

Η κατάλληλη μουσική

Η απόλυτη σιωπή μπορεί να σε κάνει να μην μπορείς να συγκεντρωθείς, γι’ αυτό δοκίμασε την instrumental μουσική, η οποία βοηθά στη συγκέντρωση αλλά και στη λήψη αποφάσεων. Αν δεν σου αρέσει, όμως, κλείστην γιατί θα σου σπάσει τα νεύρα.

Τάξη και οργάνωση

Το να δουλεύεις σε ένα τελείως λευκό δωμάτιο σημαίνει ότι δουλεύεις σε έναν χώρο με πολύ χαμηλό βαθμό πολυπλοκότητας, ενώ ένα γραφείο γεμάτο διαφορετικά χρώματα και πράγματα πεταμένα παντού αυξάνουν την πολυπλοκότητα σε υπερβολικό βαθμό. Δεν χρειάζεσαι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Χρειάζεσαι μια ισορροπία!

Δες ακόμα:

Work from home: Πώς να την παλέψεις & να τηρήσεις το ωράριο

Photo: Pexels

Το άρθρο Φτιάξε το τέλειο εργασιακό περιβάλλον στο σπίτι σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα