Εύκολο και αφράτο τσουρέκι! Δες τη συνταγή

13:26 13/4/2020 - Πηγή: iPop

Μπορεί τη Μεγάλη Εβδομάδα να νηστεύουμε, αλλά την Κυριακή του Πάσχα επιβάλλεται να φάμε τσουρέκι! Πώς θα φτιάξεις όμως αφράτο και εύκολο τσουρέκι χωρίς να ταλαιπωρηθείς;

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι προτιμούν να αγοράζουν έτοιμο το τσουρέκι, λόγω του ότι θεωρείται μια αρκετά μπελαλίδιδικη συνταγή και της υπομονής, αφού περισσότερη ώρα θέλει να ξεκουραστεί η ζύμη απ’ ό,τι να ζυμωθεί.

Ο μπελάς όμως είναι μια λέξη που δεν πάει μαζί μ’ αυτή τη συνταγή που σου προτείνουμε! Βρήκαμε μια συνταγή με

εξαιρετικά απλά υλικά και όσο το δυνατό πιο απλές παρασκευές γίνεται για να κάνεις φέτος το δικό σου τσουρέκι!

Η συνταγή για αφράτο και εύκολο τσουρέκι:3 φακελάκια ξερή μαγιά1 φακελάκι μαχλέπι600 γρ. αλεύρι για τσουρέκι1 αυγό200 γρ. ζάχαρη2 βανίλιες250 γρ. γάλα80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίουΑμύγδαλο φιλέΠώς θα φτιάξεις το εύκολο τσουρέκι;Ξεκινάμε βάζοντας στο μίξερ το γάλα, το αυγό, τη μαγιά, το μαχλέπι, τις βανίλιες και τέλος σιγά σιγά το αλεύρι και το βούτυρο, ενώ χτυπάμε καλά.Αφήνουμε για 2 ώρες το ζυμάρι σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.Στη συνέχεια, πλάθουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε και πάλι για φουσκώσει καλά.Όταν είναι έτοιμο, αλείφουμε την επιφάνειά του με αυγό και αμύγδαλο φιλέ.Ψήνουμε το τσουρέκι στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μας.

Δες πώς θα φτιάξεις εύκολα πασχαλινά κουλουράκια.

Δες και μια ακόμα συνταγή για σοκολατένιο τσουρέκι:

Τσουρέκι με σοκολάτα και κονιάκ απ’ τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!

Photo: Pixabay

Το άρθρο Εύκολο και αφράτο τσουρέκι! Δες τη συνταγή εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα