Oscars 2020: Ο συγκλονιστικός Joaquin Phoenix και η αφιέρωση του Brad Pitt

11:42 10/2/2020 - Πηγή: iPop

Δύο συγκλονιστικές ομιλίες απ’ τον Joaquin Phoenix και τον Brad Pitt στα Oscars 2020 ξεχωρίζουν ανάμεσα στα highlights της βραδιάς απονομής των βραβείων.

Brad Pitt στα Oscars 2020: «Αφιερώνω το βραβείο στα παιδιά μου»

Ο Brad Pitt, ο οποίος κέρδισε το βραβείο για τον Β’ Ανδρικό Ρόλο στην ταινία «Once Upon a

Time… in Hollywood», στην ομιλία του τόνισε πως αφιερώνει το Oscar στα παιδιά του, ενώ σχολίασε και την δίκη για την παραπομπή του Trump.

Μου είπαν πως θα είχα μόλις 45 δευτερόλεπτα εκεί πάνω, που είναι 45 δευτερόλεπτα παραπάνω από όσα έδωσε η Γερουσία στον John Bolton αυτή την εβδομάδα. Σκέφτομαι μήπως ο Quentin κάνει κάποια σχετική ταινία και στο τέλος οι μεγάλοι πράξουν το σωστό. Quentin είσαι αυθεντικός, είσαι μοναδικός… Η Ακαδημία θα ήταν βαρετή χωρίς εσένα. Leo (DiCaprio), η θέα είναι φανταστική

Λίγο πριν αποχωρήσει από τη σκηνή, ο 56χρονος ηθοποιός τόνισε συγκινημένος πως αφιερώνει τη νίκη του και το βραβείο του στα έξι παιδιά του που είναι ό,τι πιο σημαντικό για εκείνον.

Αυτό είναι για παιδιά μου που βάζουν χρώμα σε ό,τι κάνω. Σας λατρεύω

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη συνέχεια, αναφερόμενος στο εάν έχει προσλάβει κάποιον να γράφει τους λόγους του, απάντησε:

Σίγουρα τους γράφω εγώ, έχω μερικούς φίλους που με βοηθούν με τα αστεία αλλά πρέπει να βγαίνει από την καρδιά. Από πάντα ήμουν πολύ διστακτικός με τις ομιλίες, με αγχώνουν, οπότε αυτή τη φορά είπα να τις δουλέψω και να εξοικειωθώ οπότε καταβάλλω αρκετή προσπάθεια

Η συγκλονιστική ομιλία του Joaquin Phoenix

Ο Joaquin Phoenix που προφανώς κέρδισε το Oscar Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία Joker, έστειλε μήνυμα για ενότητα και ισότητα:

Νομίζω ότι όταν μιλάμε για ανισότητα μεταξύ φύλων, ή για ρατσισμό, για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, για τα δικαιώματα των ιθαγενών, τα δικαιώματα των ζώων, αναφερόμαστε πάντα στην καταπολέμηση της αδικίας – μιλάμε για την καταπολέμηση της πεποίθησης ότι ένα έθνος, μια φυλή, ένα φύλο ή ένα είδος έχει το δικαίωμα να κυριαρχεί, να ελέγχει και να χρησιμοποιεί και να εκμεταλλεύεται έναν άλλο χωρίς να τιμωρείται. Πιστεύω ότι έχουμε γίνει αποσυνδεθεί πολύ από τον φυσικό κόσμο. Αν είμαστε ένοχοι για κάτι είναι το ότι έχουμε αναπτύξει μια εγωκεντρική θέαση του κόσμου- την πεποίθηση ότι είμαστε το κέντρο του σύμπαντος. Πηγαίνουμε στη φύση και “κλέβουμε” τους πόρους της. Αισθανόμαστε ότι έχουμε το δικαίωμα να γονιμοποιήσουμε τεχνητά μια αγελάδα και όταν γεννάει το μωρό της, της το κλέβουμε. Παρόλο που οι κραυγές της αγωνίας της είναι αδιαμφισβήτητες. Και στη συνέχεια παίρνουμε το γάλα της που προοριζόταν για το μοσχαράκι και το βάζουμε στον καφέ και τα δημητριακά μας» συνέχισε και πρόσθεσε ότι «μερικές φορές οι άνθρωποι φοβούνται την ιδέα της προσωπικής αλλαγής επειδή πιστεύουμε ότι πρέπει να θυσιάσουμε κάτι, να δώσουμε κάτι (για να την επιτύχουμε). Όμως οι άνθρωποι, στα καλύτερά μας, είμαστε τόσο εφευρετικοί και δημιουργικοί και έξυπνοι. Και νομίζω ότι όταν χρησιμοποιούμε την αγάπη και τη συμπόνια ως κατευθυντήριες αρχές μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε, να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε συστήματα αλλαγής που είναι επωφελείς για όλα τα όντα του πλανήτη και για το περιβάλλον

Στη συνέχεια, ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στον αδερφό του, ο οποίος πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών σε νεαρή ηλικία.

Όταν ήταν 17 ετών, ο αδερφός μου έγραψε αυτόν τον στίχο που έλεγε ”τρέχα προς τη σωτηρία με αγάπη και η εσωτερική ειρήνη θα ακολουθήσει

Τονίζεται πως ο Joaquin Phoenix ήταν μαζί με τον αδερφό του το βράδυ που εκείνος πέθανε και μάλιστα ήταν εκείνος που κάλεσε το ασθενοφόρο για να μεταφερθεί ο αδερφός του στο νοσοκομείο.

Δες ακόμα:

Τα Oscars υποκλίθηκαν στα “Παράσιτα” | Απόλυτος νικητής ο Joaquin Phoenix

Το άρθρο Oscars 2020: Ο συγκλονιστικός Joaquin Phoenix και η αφιέρωση του Brad Pitt εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα