Από ποια ηλικία αρχίζει μια γυναίκα να μοιάζει περισσότερο στη μαμά της;

18:15 9/2/2020 - Πηγή: iPop

Μπορεί από την πολύ μικρή ηλικία ένα κοριτσάκι να έχει κάποια κοινά με τη μαμά του και να προσπαθεί να τη μιμηθεί για να γίνει κι αυτή γυναίκα, όμως υπάρχει μια συγκεκριμένη ηλικία από την οποία μια κόρη μοιάζει στη μαμά της ακόμα περισσότερο. 

Ειδικά αν είσαι γυναίκα, σίγουρα έχεις παρατηρήσει ότι έχεις κοινά χαρακτηριστικά με τη μαμά σου, όχι μόνο εξωτερικά, αλλά και στην προσωπικότητα και το γεγονός ότι μια κόρη μοιάζει στη μαμά της δεν μπορείς να το αρνηθείς. Όμως, ξέρεις από ποια ηλικία γίνεται πιο έντονο αυτό;

Ο πλαστικός χειρούργος Δρ. Julian De Silva διεξήγαγε έρευνα στην

οποία αμφισβήτησε 2.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με τις σχέσεις τους με τους γονείς τους και τους βιολογικούς τους συγγενείς. Ανακάλυψε, μάλιστα, ότι περισσότερες από τις μισές γυναίκες παραδέχονται ότι συμπεριφέρονται συχνά όπως οι μητέρες τους.

Εσύ κάθε πότε λες «σ’ αγαπώ» στη μαμά σου; 

Αυτό που παρατήρησε περισσότερο, όμως, ήταν ότι αυτό άρχισε να συμβαίνει από τα 30 και μετά και κατά μέσο όρο στα 33 έτη. Οι γυναίκες δήλωσαν ότι από το σημείο αυτό όχι μόνο δεν σταμάτησαν να αντιδρούν απέναντι στις μαμάδες τους, αλλά άρχισαν και να συμπεριφέρονται σαν αυτές, υιοθετώντας τα λόγια τους, έχοντας παρόμοια χόμπι και βλέποντας ακόμα και τις ίδιες τηλεοπτικές εκπομπές. Πολλές, βέβαια, έχουν έρθει και πιο κοντά με τη μαμά τους.

Πώς εξηγείται αυτό;

Αυτή η “μεταμόρφωση” των γυναικών θα μπορούσε να συνδεθεί με την ύπαρξη παιδιών στη ζωή τους. Σύμφωνα με τον Δρ. De Silva, αυτή η αλλαγή αρχίζει όταν οι γυναίκες αναζητούν το δικό τους στυλ γονικής φροντίδας απέναντι στα παιδιά τους και αρχίζουν να μιμούνται και να στηρίζονται στη συμπεριφορά των μαμάδων τους όταν ήταν μικρές.

Βέβαια, αυτό δεν συμβαίνει μόνο στις γυναίκες. Και οι άνδρες αρχίζουν να μοιάζουν εξαιρετικά με τους μπαμπάδες τους στην ηλικία των 34 ετών, σύμφωνα με τον Δρ. De Silva, ο οποίος αναφέρει πως “Όλοι γινόμαστε οι γονείς μας σε κάποια στιγμή της ζωής μας”.

Αυτές είναι μερικές αλήθειες που κάθε μαμά πρέπει να λέει στην κόρη της! 

Διάβασε ακόμα:

Η μαμά σου μπορεί πράγματι να καταλάβει τι αισθάνεσαι!

Photos: Pexels

Το άρθρο Από ποια ηλικία αρχίζει μια γυναίκα να μοιάζει περισσότερο στη μαμά της; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα