7 πράγματα που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την ψυχική σου υγεία εδώ και τώρα

14:58 20/1/2023 - Πηγή: iPop

Πολλές φορές τυχαίνει να περνάμε ένα δύσκολο διάστημα στη ζωή μας, με αποτέλεσμα να έχουμε επιπτώσεις στην ψυχολογία μας. Αυτό μπορεί να συμβαίνει εξαιτίας πολλών παραγόντων, όπως το άγχος της καθημερινότητας, ένα άσχημο γεγονός και άλλα πολλά. Έτσι τις περισσότερες φορές, καταλήγουμε στο ερώτημα πώς μπορώ να βελτιώσω την ψυχολογία μου, με τις απαντήσεις να ποικίλουν. Γι’αυτό, ψάξαμε και βρήκαμε τους πιο εύκολους τρόπους με τους οποίους θα βελτιώσεις την ψυχική σου υγεία.

Το να μην αισθάνεσαι καλά ψυχολογικά είναι απόλυτα θεμιτό και σεβαστό, δεδομένου ότι μιλάμε για μια πτυχή της ζωής

μας που είναι πραγματική. Η ψυχική υγεία δεν είναι κάτι υπερβολικό αλλά μια φυσική ανησυχία. Γι’αυτό το λόγο είναι απαραίτητο να μιλάμε σε έναν ειδικό όταν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα και εκείνος είναι ο καθ’ύλην αρμόδιος για να μας βοηθήσει. Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε και εμείς σε εγρήγορση και να καταλαβαίνουμε πότε αισθανόμαστε εγκλωβισμένοι και να κάνουμε πράγματα με τα οποία μπορούμε να βελτιώσουμε την ψυχική μας υγεία.

Ακολούθησε τον δρόμο της μουσικής

Όταν σκέφτεσαι, “πώς μπορώ να βελτιώσω την ψυχολογία μου”, βάλε ακουστικά και απόλαυσε την μουσική που σου αρέσει. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ακρόαση μουσικής μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ψυχικής μας υγείας. Πιο συγκεκριμένα, άτομα που είχαν άγχος, όταν άκουγαν μουσική αισθάνονταν λιγότερο άγχος. Ακόμα, η μουσική έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει θετικά την διάθεση και την γνωστική λειτουργία. Οπότε μερικές μελωδίες μπορούν πραγματικά να σου αλλάξουν την διάθεση.

Οργάνωσε τον χώρο σου

Η ύπαρξη ενός καθαρού και οργανωμένου χώρου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους. Όταν βρίσκεσαι σε έναν οργανωμένο χώρο μπορείς να δουλεύεις απερίσπαστος χωρίς να ανησυχείς για το που βρίσκονται τα πράγματα που χρειάζεσαι για την δουλειά σου. Ακόμα και αν δουλεύεις από υπολογιστή, δοκίμασε να φτιάξεις φακέλους και να οργανώσεις κατάλληλα τις σημειώσεις σου. Αυτό θα σε γλιτώσει από περιττό άγχος και κούραση.

UnsplashΚάνε μια βόλτα

Αν αισθάνεσαι εγκλωβισμένος στο άγχος και στις σκέψεις σου, τότε μια βόλτα για περπάτημα θα σε κάνει άλλο άνθρωπο. Το περπάτημα είναι μια σωματική δραστηριότητα που μπορεί να μας βοηθήσει να καθαρίσουμε το μυαλό μας από τις αρνητικές σκέψεις. Επιπλέον, το περπάτημα είναι και ένας τρόπος να αποκτήσουμε σχέση με την φύση, γεγονός που θα ωφελήσει την ψυχική μας υγεία.

Εποχική κατάθλιψη: Τι είναι και πώς μπορείς να τη διαχειριστείς

Κάνε γυμναστική

Πέραν από τους προφανείς λόγους που πρέπει να κάνουμε γυμναστική, είναι και η απάντηση στο ερώτημα πώς μπορώ να βελτιώσω την ψυχολογία μου. Η γυμναστική έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνη που είναι υπεύθυνη για την βελτίωση της διάθεσής μας. Επιπλέον, η γυμναστική βελτιώνει την γνωστική λειτουργία.

Μίλα με οικογένεια και φίλους

Όταν αισθάνεσαι πιεσμένος και αγχωμένος, τότε είναι καλό να μιλάς σε άτομα του κοντινού σου περιβάλλοντος. Με αυτό τον τρόπο, θα μειωθεί αισθητά το αίσθημα άγχους και πραγματικά θα αισθανθείς πολύ καλύτερα. Επιπλέον, η κοινωνικοποίηση θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την διάθεση σου. Οπότε είναι πολύ καλό να περνάς χρόνο , με τα αγαπημένα σου άτομα.

UnsplashΦρόντισε τον ύπνο σου

Όσο περίεργο και αν μας φαίνεται, ο ύπνος σχετίζεται απόλυτα με την ψυχική μας υγεία. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των αυξημένων επιπέδων στρες. Οπότε ένας καλός και ποιοτικός ύπνος είναι ότι πρέπει για την βελτίωση της ψυχολογίας μας.

Το νέο της ημέρας: Τελικά κάνει καλό το βραδινό φαγητό στην ψυχική υγεία μας;

Να προσέχεις την υγεία σου

Η φροντίδα της σωματικής μας υγείας συνδέεται απόλυτα με την ψυχική μας υγεία. Η σωστή διατροφή, η άσκηση και η ξεκούραση είναι βασικοί παράγοντες για την διατήρηση της καλής υγείας του οργανισμού και κατ’επέκταση για την καλή υγεία του εαυτού μας.

Τέλος, το να ζητήσουμε βοήθεια από έναν ειδικό είναι ζωτικής σημασίας διότι θα μας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία για την περίπτωσή μας. Ωστόσο, μπορούμε να κάνουμε μερικά πολύ απλά πράγματα που σίγουρα θα βελτιώσουν την ψυχική μας υγεία.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 7 πράγματα που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την ψυχική σου υγεία εδώ και τώρα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα