«Θα ένιωθα πολύ καλά αν την έκανες unfollow μωρό μου»: Κανείς δεν χρειάζεται δίπλα του έναν τέτοιο σύντροφο

19:13 19/1/2023 - Πηγή: iPop

Πάμε να πιάσουμε την τοξική ζήλια σήμερα. Τη ζήλια σε μια σχέση που δεν σε αφήνει να αναπνεύσεις, σε βάζει σε ένα εκατομμύριο σκέψεις πριν κάνεις την οποιαδήποτε κίνηση. Σαφώς είναι δύσκολο να φανταστώ πώς είναι να μην ζηλεύεις έστω και λίγο τον άνθρωπό σου, όμως και αυτό το άκρο είναι εντελώς μη λειτουργικό. Η έμπνευση έρχεται γι’ αυτό το άρθρο το TikTok και περιπτώσεις ανθρώπων που τα ανεβάζουν και σε video όλα αυτά χωρίς να νιώθουν ντροπή, δηλαδή είναι να απορείς.

Τοξική ζήλια

Θα μου πεις γιατί χρειάζεται να βάλεις τη λέξη τοξική

πριν τη ζήλια. Ούτως ή άλλως η ζήλια είναι ένα συναίσθημα. Όταν ξεφεύγει όμως από τα όρια είναι τοξική που δηλητηριάζει και τους δύο ανθρώπους που είναι μέσα στη σχέση.

Η ζήλια είναι ένα αρνητικό συναίσθημα που κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες εμφανίζεται στους ανθρώπους. Δεν είναι ένα χαρακτηριστικό που κάποιοι συχνά με έμφαση λένε: «Α, εγώ είμαι παθολογικά ζηλιάρα». Ακόμα και αν δεν είσαι έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι έτσι είσαι και δεν αφήνεις περιθώριο στους για καμία αμφιβολία.

FreepikSocial Media & Τεχνολογία

Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά. Ποιες καταστάσεις θεωρείς εσύ φυσιολογικές και ποιες όχι; Ο καθένας μας έχει διαφορετικό τρόπο που αντιμετωπίζει τα πράγματα. Δεν είναι φυσιολογικό:

Να μετράς τα άτομα που ακολουθεί ο άνθρωπός σου.Να βλέπεις έναν ένα τους followers του και ποιους ακολουθεί.Να ανεβάζεις συνεχώς φωτογραφίες και να τον ταγκάρεις ώστε να αποθηκευτεί στο δικό του προφίλ η κοινή σας φωτογραφία. Να λες στον άνθρωπό σου: «Μπορείς να τη σβήσεις γιατί δεν νιώθω καλά να την ακολουθείς;». Και μετά να νιώθεις καλά αν τη σβήσει. Να μετράς τα likes και τα comment που κάνει κάθε μέρα.Να έχετε κοινό λογαριασμό. Το ξέρεις ότι δεν είναι καθόλου υγιές αυτό.Να ελέγχεις πότε μπήκε τελευταία φορά στο λογαριασμό του.Πού κατοικεί η εμπιστοσύνη;

Δεν είναι λίγοι οι άπιστοι που κυκλοφορούν αλλά αυτό είναι φαινόμενο που υπήρχε από πάντα. Δεν είναι τωρινό φαινόμενο που υπάρχουν τα social media και το πρώτο που ρωτάς όταν γνωρίσεις κάποιον είναι πώς είναι γραμμένος στο Instagram για να δεις πόσο ενδιαφέρον είναι τελικά.

Ακόμα και αν κάνεις τον έλεγχο, αν ψάξεις το κινητό, τα μηνύματα, τα τηλέφωνα, τις επαφές, τα like, τα comment και τους followers και πάλι κανείς δεν σου διαβεβαιώνει ότι ο άλλος δεν έκανε κάτι. Μπορεί κιόλας να μην έχει κάνει τίποτα σχετικό με το κινητό του και όμως αυτόν δεν τον καθιστά αθώο.

Τα πάντα έχουν να κάνουν με την εμπιστοσύνη. Αν δεν τον εμπιστεύεσαι και σου ξυπνά αυτά τα τοξικά και μη λειτουργικά συναισθήματα, δεν είναι για σένα. Ή μάλλον το πρόβλημα είναι σχεδόν όλο δικό σου και μάλιστα αυτό που πρέπει να δεις άμεσα είναι η σχέση σου με τον εαυτό σου, την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό σου.

Πόση ενέργεια χαμένη

Δηλαδή σκέψου πόσο δύσκολο είναι και ταυτόχρονα ψυχοφθόρο το να ξοδεύεις όλη αυτήν την ενέργεια να κάνεις έλεγχο, στο ψηφιακό αποτύπωμα του συντρόφου σου. Να ψάχνεις τα σημάδια περιμένοντας να ανακαλύψεις κάτι. Όλη αυτή η ενέργεια αν διοχευτευόταν κάπου που θα είχε αξία, θα έφερνε πιθανά άλλα αποτελέσματα στη ζωή σου. Θα επένδυες το χρόνο και την ενέργειά σου σε σένα και αυτό θα σου έδινε πίσω αποτελέσματα.

Δεν σου αξίζει κανένας σύντροφος που σου ξυπνά αυτόν τον εαυτό. Τον εαυτό που πιστεύει ότι δεν αξίζει να έχει δίπλα του έναν άνθρωπο ποιότητας. Έναν άνθρωπο που έχει ψηλά στο αξιακό του σύστημα το σεβασμό, την εμπιστοσύνη, την αγάπη.

Μην είσαι αυτό το είδος συντρόφου. Το δηλητήριο αυτό πρώτα εσένα καίει και μετά τον σύντροφό σου. Ή βρες έναν άνθρωπο που δεν θα δίνει αφορμές για ζήλια ή πίστεψε με κάποιον τρόπο περισσότερο στον εαυτό σου. Σου αξίζει να βρεις έναν άνθρωπο που σε αγαπά και σε σέβεται.

Η σοκαριστική συνειδητοποίηση ότι δεν είσαι πια ερωτευμένη με τον σύντροφό σου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Θα ένιωθα πολύ καλά αν την έκανες unfollow μωρό μου»: Κανείς δεν χρειάζεται δίπλα του έναν τέτοιο σύντροφο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα