Τα Microapartments ήρθαν για να μείνουν!

14:24 4/7/2021 - Πηγή: iPop

Φαντάζομαι, ότι έχεις παρατηρήσει κι εσύ ότι όπως οι εποχές αλλάζουν, έτσι αλλάζει και η τάση των μεγάλων και φανταχτερών διαμερισμάτων. Η αγορά του real estate βρίσκεται συνεχώς σε έξαρση και οι τιμές αγοράς και ενοικίασης ακινήτων έχουν αυξηθεί παντού. Αυτό το φαινόμενο δεν είναι εγχώριο αλλά διεθνές και οδηγεί τους αρχιτέκτονες όλου του κόσμου να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις. Μια από αυτές τις λύσεις, λοιπόν, είναι τα λεγόμενα microapartments.

Κάνε το μπαλκόνι σου έναν μικρό παράδεισο στην πόλη με εντυπωσιακές DIY

ιδέες με γεράνια

Τι είναι τα microapartments;

Microapartment ονομάζεται το διαμέρισμα που δεν ξεπερνά τα 14-32 τ.μ. και καλύπτει τις ανάγκες διαβίωσης ενός ατόμου. Συνήθως τέτοιοι χώροι διαμονής περιέχουν μόνο ένα καθιστικό, το κρεβάτι, ένα μπάνιο και μια μικρή κουζίνα. Τα έπιπλα συχνά δεν είναι τα συμβατικά αλλά αναδιπλούμενα και πτυσσόμενα ώστε να εξοικονομείται χώρος.

Τα microapartments είναι η ιδανική λύση για κάποιον που αναζητά ένα διαμέρισμα με χαμηλότερο budget. Ταυτόχρονα ο ιδιοκτήτης διαχωρίζοντας έναν μεγάλο χώρο σε μικρότερους έχει και εκείνος κάποιο οικονομικό κέρδος. Microapartments μπορείς να συναντήσεις πιο εύκολα σε μεγάλα ευρωπαϊκά αστικά κέντρα, στο Hong Kong αλλά και στην Ιαπωνία.

Πώς να επιτύχεις την απόλυτη καλοκαιρινή διακόσμηση

Οι βασικοί χρήστες των συγκεκριμένων σπιτιών θα μπορούσαν να είναι οι φοιτητές αλλά και οι τουρίστες. Αφενός για τον φοιτητή ένας τέτοιος χώρος λύνει αρκετά οικονομικά προβλήματα, αφετέρου ένας low-budget τουρίστας που θα περνούσε τις διακοπές του σε ένα hostel θα μπορούσε άνετα να μείνει σε ένα microapartment με τα ίδια, μπορεί και λιγότερα χρήματα.

5 βήματα για να απογειώσεις τη διακόσμηση στο σπίτι σου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα Microapartments ήρθαν για να μείνουν! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα