5+1 λάθη που συντομεύουν τη ζωή του κινητού και του υπολογιστή σου!

19:45 9/8/2020 - Πηγή: iPop

Η ζωή ή αλλιώς η διάρκεια του κινητού και του υπολογιστή σου μπορεί να μειωθεί και συχνά φταις εσύ γι’ αυτό, λόγω του τρόπου που χειρίζεσαι τις συσκευές σου. 

Μήπως χειρίζεσαι λάθος τις δύο αυτές συσκευές σου και βλάπτεις τόσο την μπαταρία τους όσο και την ποιότητά τους. Αν κάνεις αυτά τα 10 λάθη, μην αναρωτιέσαι τι πάει στραβά με το κινητό και τον υπολογιστή σου.

Τα λάθη που συντομεύουν τη διάρκεια του κινητού και του υπολογιστή σου.

Φόρτιση

Τα λάθη που κάνεις στη φόρτιση είναι πολλά, πάρα πολλά για την ακρίβεια.

Δεν είναι καλό να αφήνεις τη μπαταρία να φτάνει στο 0%. Δεν κάνει καλό στη μακροζωία της συσκευής σου και θα πρέπει να σταματήσεις να το κάνεις. Επιπλέον, σταμάτα να χρησιμοποιείς φθηνούς φορτιστές!

Pixabay

Τα λάθη στη φόρτιση του κινητού που το καταστρέφουν! 

Ήλιος

Φρόντισε να κρατάς τον υπολογιστή σου μακριά απ’ το ηλιακό φως. Η παρατεταμένη έκθεση οδηγεί στο ξεθώριασμα των χρωμάτων της οθόνης.

Θερμοκρασία

Όταν χρησιμοποιείς τον φορτιστή, μην τον ακουμπάς στα πόδια σου ή σε μαξιλάρια. Αν το κάνεις, τότε η συσκευή σου υπερθερμαίνεται. Καλό θα είναι να χρησιμοποιείς ειδικές βάσεις φορητού υπολογιστή, που περιέχουν και ενσωματωμένους ανεμιστήρες.

PexelsΒροχερές ημέρες

Μην φορτίζεις τον υπολογιστή σου όταν έξω έχει καταιγίδα. Δεν είναι μήπως ότι κατά τη διάρκεια καταιγίδας, μπορεί να καταστραφούν οι ηλεκτρικές σου συσκευές αν είναι στην πρίζα.

Θήκη;

Πετάς το κινητό σου μες την τσάντα. χωρίς θήκη, χωρίς τίποτα και περιμένεις να μην αποκτήσει γρατσουνιές ή οτιδήποτε άλλο. Όταν μες την τσάντα σου έχεις ένα σωρό ακόμα πράγματα και αιχμηρά αντικείμενα μην περιμένεις να βγει το κινητό από εκεί μέσα άθικτο.

Σκόνη

Δεν καθαρίζεις ποτέ τον υπολογιστή σου απ’ τη σκόνη. Μία ή δύο φορές το χρόνο (ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας), οι υπολογιστές πρέπει να ελευθερώνονται από τη σκόνη που συλλέγεται μέσα τους. Εάν παρατηρήσεις ότι το “ψυγείο” του υπολογιστή σου γίνεται θορυβώδες ή ότι ο φορητός υπολογιστής σου είναι συχνά πολύ ζεστός, είναι καιρός να κάνεις καθαρισμό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Διάβασε ακόμα:

Τα λάθη που καταστρέφουν το κινητό σου

Photo: Unsplash/ Teddy Guerrier

Το άρθρο 5+1 λάθη που συντομεύουν τη ζωή του κινητού και του υπολογιστή σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα