Βιβλική καταστροφή στην Εύβοια με νεκρούς και τραυματίες

13:56 9/8/2020 - Πηγή: iPop

Η καταστροφή στην Εύβοια δε μπορεί παρά να χαρακτηριστεί βιβλική. Έχουν πλημμυρίσει 3.000 σπίτια, δεκάδες βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι και έχουμε 5 νεκρούς όπως επιβεβαίωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Βιβλική καταστροφή στην Εύβοια

Ο αριθμός των νεκρών σύμφωνα με δήλωση του Νίκου Χαρδαλιά ανέβηκε στους 5 και υπάρχουν και δύο που αγνοούνται. Οι τρεις εξ αυτών είναι δύο ηλικιωμένοι που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, 85 και 86 ετών, και ένα βρέθος 8 μηνών. Το βρέφος απεγκλωβίστηκε από αστυνομικούς από σπίτι στα Πολιτικά με παρουσία της Πυροσβεστικής και

παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε και ο θάνατός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ το μωράκι βρισκόταν με την οικογένεια του στην Εύβοια για διακοπές και το σπίτι στο οποίο έμεναν πλημμύρισε. Τα μέλη της οικογένειας κοιμόντουσαν και όταν ξύπνησαν έσπευσαν να βρουν το μωρό, όμως δυστυχώς ήταν ήδη αργά.

Ο κύριος Χαρδαλιάς τόνισε ότι το νερό που έπεσε ήταν πολύ περισσότερο απ’ αυτό που είχε πλήξει τη Μάνδρα και πρόσθεσε ότι σώθηκαν δεκάδες συμπολίτες μας, χαρακτηριστικά ανέφερε:

Δυστυχώς χάσαμε πέντε συνανθρώπους μας κι άλλοι δύο αγνοούνται. Στον Λήλαντα η εικόνα είναι πολύ πιο δύσκολη από τα υπόλοιπα σημεία. Είναι μια δύσκολη μέρα. Ο κρατικός μηχανισμός έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη. Όλος ο μηχανισμός έδωσε έναν υπεράνθρωπο αγώνα. Η πρόβλεψη για το συγκεκριμένο φαινόμενο ήταν 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες. Η τελευταία μέτρηση είναι πάνω από 300. Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές. Οι σκέψεις μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές προστασίας. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν στις περιοχές ώστε να αποφύγουμε τα μοιραία αλλά όλα έγιναν ξαφνικά. Ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε. Να ευχαριστήσω όλους όσοι δίνουν τιτάνιο αγώνα και ειδικά τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής. Έχουμε πέντε νεκρούς και τρεις από αυτούς έχασαν την ζωή τους στην προσπάθεια να φύγουν. Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών

Σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις διάσωσης

Το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δέχτηκε 459 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, στην περιοχή του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων (Δ.Κ. Ψαχνών και Τ.Κ. Πολιτικών) και Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας και κυρίως στις περιοχές Μπούρτζι, Βασιλικό, Πολιτικά, Λευκαντί, Σταυρό, Κοντοδεσπότι, Ψαχνά και Χαλκίδα. Έως τώρα έχουν διασωθεί 47 άτομα και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο. Οκτώ άτομα έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερο του ΠΣ από εναέριους διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ.

Έκκληση κάνει η πυροσβεστική στους πολίτες στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, να είναι προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Καταστροφή στην Εύβοια | Τι γίνεται στο Μπούρτζι και στο Λευκαντί

Με την καταστροφή στην Εύβοια και ειδικά στο Μπούρτζι και στο Λευκάντι το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί και όλοι προσπαθούν να βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο. Από την πρώτη στιγμή το ΕΚΑΒ Ευβοίας έχει κινητοποιηθεί και έχει ενισχυθεί προληπτικά με ασθενοφόρα από Θήβα & Αθήνα. ‬Σε επιφυλακή βρίσκονται τα νοσοκομεία: ΓΝ Χαλκίδας, ΓΝ Κύμης, ΚΥ Ψαχνών. ‪Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ βρίσκονται στην περιοχή έπειτα από εντολή του υπουργού Υγείας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Επιμένει η κακοκαιρία και το Σαββατοκύριακο | Αναλυτικά ποιες περιοχές επηρεάζονται

Photos: Ethnos

Το άρθρο Βιβλική καταστροφή στην Εύβοια με νεκρούς και τραυματίες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα