5 εύκολες ασκήσεις για να ξεκινάς τη μέρα σου

13:07 9/8/2020 - Πηγή: iPop

Ξέρεις τι λένε… ξεκίνα με αυτό που θες να κάνεις λιγότερο! Αν δεν είσαι τύπος της γυμναστικής (δεν είναι κακό, για να την αγαπήσεις είναι μία σχέση που απαιτεί προσπάθεια) αλλά έχεις περάσει πολλές μέρες, μήνες χρόνια λέγοντας ότι θες κάποια στιγμή να ξεκινήσεις, τώρα ήρθε η ώρα! Αυτές είναι οι 5 εύκολες ασκήσεις για πριν τη δουλειά για να ξεκινάς με ενέργεια και με τσεκ στο κουτάκι που γράφει γυμναστική στο to do list σου.

5
εύκολες ασκήσεις για πριν τη δουλειάΠρωινή Γέφυρα

Θυμάσαι όταν ήσουν μικρή πόσο πολύ σου άρεσε να κάνεις γέφυρα; Εντάξει δε θα σε βάλουμε να κάνεις ακριβώς αυτό αλλά κάτι που είναι ακόμα πιο εύκολο. Πάρε το στρωματάκι σου και ξάπλωσε ανάσκελα, τα πόδια σου λυγισμένα και παράλληλα μεταξύ τους στο ύψος της λεκάνης και όχι πιο ανοιχτά και οι ώμοι σου κάτω. Βάλε τα χέρια σου δίπλα στο σώμα σου με τις παλάμες προς τα κάτω και ξεκίνα να σηκώνεις τη λεκάνη σου! Τόσο απλό!

Πρωινή Πεταλούδα

Στη θέση σου βρίσκεσαι κάνε τα πόδια σου πεταλούδα (ναι, όπως το έκανες στο δημοτικό) και ξάπλωσε πίσω. Τα χέρια σου αυτή τη φορά σήκωσε τα πάνω από το κεφάλι και παράλληλα. Τώρα η άσκηση λέει ότι πρέπει να σηκώσεις τον κορμό σου μέχρι τα χέρια να ακουμπήσουν στα πόδια σου. Σαν να κάνεις κοιλιακούς! (ΥΓ: μην τα παρατήσεις με την πρώτη, στη συνέχεια θα γίνεται πιο εύκολο)

Στάση της γάτας

Πιστεύω ότι ξέρεις πώς είναι αλλά θα σου κάνω και μία γρήγορη περίληψη. Κάτσε στα γόνατα, τα πόδια παράλληλα στο ύψος της λεκάνης, οι παλάμες να ακουμπούν στο στρωματάκι επίσης παράλληλα και στο ίδιο άνοιγμα. Τώρα με αργή κίνηση θέλω να καμπουριάσεις όσο περισσότερο μπορείς και μετά να κάνεις το ανάποδο. Αυτή η άσκηση θα τεντώσει τους μυς σου και έτσι θα ξυπνήσουν κι αυτοί μαζί σου!

Πρωινά Καθίσματα

Ήρθε η ώρα να σηκωθείς από το στρωματάκι… Η τρίτη άσκηση έχει να κάνει με καθίσματα. Στάσου με τα πόδια παράλληλα και περίπου 10 μοίρες πιο ανοιχτές τις μύτες των παπουτσιών σου προς τα έξω. Πρόσεξε όπως θα κατεβαίνεις να μη περνάει το γόνατο σου τη μύτη από τα παπούτσια σου για να είσαι σίγουρη ότι την εκτελείς σωστά. Κάνε μερικές επαναλήψεις, θα κάνεις κάθισμα και μετά θα στέκεσαι στην ευθεία και μετά ξανά!

Push up ή μήπως όχι;

Μην αποθαρρύνεσαι, η τελευταία άσκηση μοιάζει με push up αλλά δεν είναι. Κάτσε σε σανίδα και χαμήλωσε μέχρι να ακουμπήσεις στο πάτωμα μετά ξεκόλλησε τις μύτες των παπουτσιών σου και τα χέρια σου από το στρώμα και κάνε ένα ραχιαίο. Ξανά βάλε τα πόδια και τα χέρια στο πάτωμα και σήκω πάλι σε σανίδα! Δεν είναι δύσκολο και θα δεις ότι θα κάνει καλό και στην πλάτη σου που σίγουρα δε τη γυμνάζεις συχνά.

Αυτές είναι οι 5 ασκήσεις πριν τη δουλειά που καλό θα είναι να κάνεις! Αν έχεις απορίες μπορείς να παρακολουθήσεις και το παρακάτω video. Δοκίμασε το και θα δεις ότι θα πηγαίνεις με άλλο αέρα στη δουλειά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Οι ασκήσεις γυμναστικής που βοηθούν στο αδυνάτισμα

Το άρθρο 5 εύκολες ασκήσεις για να ξεκινάς τη μέρα σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα