Σταμάτα να ικανοποιείς όλους τους άλλους και βάλε τα θέλω σου σε προτεραιότητα

19:16 9/9/2019 - Πηγή: iPop

Μήπως από την ημέρα που θυμάσαι τον εαυτό σου, η νούμερο ένα προτεραιότητά σου είναι να ευχαριστείς τους άλλους; Νιώθεις ότι έχεις ως στόχο ζωής να μην υπάρχουν συγκρούσεις στις σχέσεις σου; Να κάνεις περήφανους τους γονείς σου; Και να εντυπωσιάζεις τους καθηγητές σου; Δηλαδή, απλά να ικανοποιείς όλους τους άλλους εκτός από σένα;

Με όλη αυτή την πίεση στους ώμους σου θα είναι αξιοπερίεργο να βρίσκεις χρόνο για σένα. Αν απάντησες ναι στις ερωτήσεις και νιώθεις ότι έχεις παραμελήσει τον εαυτό σου, τότε υπάρχουν κάποιοι τρόποι

με τους οποίους μπορείς να θέσεις τον εαυτό σου ως προτεραιότητα και να μην ικανοποιείς όλους τους άλλους συνεχώς.

Μπορεί να είναι υπέροχο να κάνεις ό,τι μπορείς για να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους, ωστόσο, η υπομονή σου σε κάποια φάση θα εξαντληθεί. Το να ευχαριστείς συνέχεια τους άλλους και να καταπιέζεις τον εαυτό σου, σίγουρα θα σε οδηγήσει να ζεις την ζωή που θέλουν οι άλλοι για σένα.

Ο άνθρωπος που θέλει μονίμως να θυσιάζει τα ενδιαφέροντά του για χάρη των θέλω και των επιθυμιών των άλλων, είναι κατά κάποιο τρόπο καταδικασμένος. Για σκέψου το, αυτός ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος να ζει μια ζωή ως εξής: Χαμένος αν δεν κάνεις αυτό που θέλουν οι άλλοι και χαμένος αν κάνεις αυτό που θέλουν οι άλλοι.

Για να γίνει πιο κατανοητό, όταν κάνεις αυτό που θέλουν οι άλλοι, χάνεις αυτό που θέλεις εσύ, εάν, όμως, δεν κάνεις αυτό που θέλουν οι άλλοι αμέσως νιώθεις κενό και αγχώνεσαι!

Από την μία πλευρά, αν δεν κάνεις αυτό που θέλουν οι άλλοι, νιώθεις σαν να έχεις κάνει κάτι κακό, ακόμα και αν δεν είναι τόσο σημαντικό για κανέναν άλλον εκτός από εσένα.

Από την άλλη πλευρά, αν κάνεις αυτό που θέλουν οι άλλοι, υποβαθμίζεις τον εαυτό σου, αφού επιλέγεις να βάλεις τους άλλους πρώτα από εσένα.

Χάνεις τον έλεγχο των δικών σου αναγκών και θέλω, και δεν μπορείς να βρεις την ευτυχία που τόσο επιθυμείς. Η αλήθεια, όμως, είναι μια. Δεν μπορείς να αγαπήσεις κάποιον άλλον, αν δεν μπορείς πρώτα να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Πώς μπορείς να κάνεις κάποιον άλλον ευτυχισμένο εάν δεν ξέρεις πώς να ικανοποιείς τον εαυτό σου. Αν αυτό σου ακούγεται άσχημο, να ξέρεις είναι η πραγματικότητα.

Να ξέρεις ότι η φράση «τα πάντα με μέτρο» δεν ισχύει μόνο για τα τρόφιμα. Ο χρόνος και η ενέργεια που ξοδεύεις προσπαθώντας να ευχαριστήσεις τους άλλους θα πρέπει να είναι ελεγχόμενος.

Σκέψου το με αυτόν τον τρόπο: Εάν σκέφτεσαι πάντα τους άλλους, και δεν σκέφτεσαι ποτέ την δική σου ευημερία, τότε θυσιάζεις τη δική σου ευτυχία.

Photo: Unsplash

Το άρθρο Σταμάτα να ικανοποιείς όλους τους άλλους και βάλε τα θέλω σου σε προτεραιότητα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα