5 εκατομμύρια θάνατοι απ’ τον κορονοϊό σε λιγότερο από 2 χρόνια

18:52 1/11/2021 - Πηγή: iPop

Μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια, έχουν καταγραφεί 5 εκατομμύρια θάνατοι απ’ τον κορονοϊό. Πρόκειται για τον παγκόσμιο αριθμό θανάτων και μάλιστα συναγωνίζεται τον αριθμό των ανθρώπων που είχαν χάσει τη ζωή τους σε μάχες μεταξύ εθνών από το 1950, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Ερευνών Ειρήνης του Όσλο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ενωση, η Βρετανία και η Βραζιλία αντιπροσωπεύουν από κοινού το ένα όγδοο του παγκόσμιου πληθυσμού αλλά σχεδόν το ήμισυ όλων των καταγεγραμμένων θανάτων από Covid. Μόνο οι ΗΠΑ

έχουν καταγράψει πάνω από 745.000 θανάτους, περισσότερους από κάθε άλλη χώρα.

Οι θάνατοι απ’ τον κορονοϊό, όπως υπολογίζεται από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, είναι περίπου ίσοι με τους πληθυσμούς του Λος Aντζελες και του Σαν Φρανσίσκο μαζί. Πλέον, ο COVID-19 είναι πλέον η τρίτη κύρια αιτία θανάτου, μετά τις καρδιακές παθήσεις και το εγκεφαλικό.

Τι αλλάζει στα ραντεβού για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Στο μεταξύ, στην Ελλάδα ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων όλο και αυξάνεται.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, κατά το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα καταγράφηκαν 52 νέοι θάνατοι ενώ στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας νοσηλεύονται 430 διασωληνωμένοι ασθενείς. Τα νέα κρούσματα ανέρχονται συνολικά σε 5.449.

Τα νέα μέτρα που είναι στο τραπέζι

Περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και των εστιατορίων μέχρι τη μία τα μεσάνυχτα ή αναστολή της λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης.Περισσότεροι περιορισμοί σε μεικτούς, ανοιχτούς χώρους σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ.Αύξηση του testing σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία. Δηλαδή να υποχρεούνται σε rapid test 3 φορές την εβδομάδα με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 εκατομμύρια θάνατοι απ’ τον κορονοϊό σε λιγότερο από 2 χρόνια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
5 εκατομμύρια θάνατοι απ’ τον κορονοϊό σε λιγότερο από 2 χρόνια,