Ντρέπεσαι όταν σε παίρνει ο ύπνος στα Μέσα Μεταφοράς; Δε θα έπρεπε! Πλέον υπάρχουν ειδικά λεωφορεία μόνο για να κοιμάσαι

14:20 1/11/2021 - Πηγή: iPop

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς καλά το βράδυ και κάθε πρωί είσαι πτώμα στην δουλειά; Πώς θα σου φαινόταν αν σου έλεγε κάποιος πως μπορείς να συνεχίσεις τον ύπνο σου στο μετρό ή στο λεωφορείο; Είμαι σίγουρη πως θα σου έχει συμβεί άπειρες φορές, αλλά τι θα έλεγες αν όλο αυτό ήταν φυσιολογικό;

Εμπνευσμένος από τους άγρυπνους αγώνες ενός φίλου, ο διευθυντής μάρκετινγκ και επιχειρήσεων της Ulu, Kenneth Kong, σκέφτηκε την τέλεια λύση για όλους τους αγχωμένους και άυπνους

ανθρώπους του κόσμου και συγκεκριμένα του Χονγκ Κονγκ. Το Bus Sleeping Tour σου δίνει τη δυνατότητα να κοιμηθείς σε μια διαδρομή 76 χιλιομέτρων και πέντε ωρών σε ένα διώροφο λεωφορείο.

Ύπνος στα Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα σου φαινόταν αυτή η ιδέα να υλοποιηθεί και στην Ελλάδα;

«Όταν κάναμε καταιγισμό ιδεών για τη νέα σεζόν, είδα μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον φίλο μου που έλεγε ότι ήταν αγχωμένος από τη δουλειά του, δεν μπορούσε να κοιμηθεί το βράδυ», είπε ο Κονγκ στο Associated Press. «Αλλά όταν ταξίδευε με το λεωφορείο, μπορούσε να κοιμηθεί καλά. Η ανάρτησή του μας ενέπνευσε να υλοποιήσουμε αυτή την ιδέα που επιτρέπει στους επιβάτες να κοιμούνται στο λεωφορείο», δήλωσε ο ίδιος.

Hong Kong tour company launches 5 hour/47 km bus ride, just for passengers to sleep on the bus.

The company noticed patrons falling asleep on its buses and launched the tour for people who can't sleep at night. Tickets range from $13 to $51 per person. pic.twitter.com/Lu4oIcRx06

— Thos Major (@ThosMajor) October 27, 2021

Με τους ήχους του κινητήρα, την ατμόσφαιρα της καμπίνας και τον ρυθμό ενός κινούμενου οχήματος, τα διώροφα λεωφορεία του Χονγκ Κονγκ δεν είναι απλώς μια μορφή μεταφοράς, αλλά ένας δημοφιλής χώρος για τους επιβάτες να κάνουν σύντομους υπνάκους, τα λεγόμενα power naps.

Ο μεσημεριανός ύπνος δεν είναι μέρος της καθημερινής ζωής για πολλούς ανθρώπους οι οποίοι είναι εξαντλημένοι από τις πολλές ώρες εργασίας. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν καταγραφεί αυτοκτονίες από την εργασιακή εξάντληση και το στρες. Οι εξαντλημένοι εργαζόμενοι φέρνουν μερικές φορές μάσκες ματιών και μαξιλάρια αυχένα στα γραφεία τους, ώστε να μπορούν να χουχουλιάζουν κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού τους διαλείμματος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Washington Post (@washingtonpost)

Το κόστος της διαδρομής θα κυμαίνεται από 13 ως και 51 δολάρια ανά άτομο, ανάλογα ποια θέση επιλέγει κανείς. Η εταιρεία θα παρέχει σε κάθε επιβάτη μια τσάντα με μάσκα ματιών και ωτοασπίδες για καλύτερο ύπνο. Μάλιστα, τα εισιτήρια για το πρώτο «Sleeping Bus Tour» εξαντλήθηκαν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ντρέπεσαι όταν σε παίρνει ο ύπνος στα Μέσα Μεταφοράς; Δε θα έπρεπε! Πλέον υπάρχουν ειδικά λεωφορεία μόνο για να κοιμάσαι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα