Θα φοράμε ό,τι θέλουμε!

15:14 1/11/2021 - Πηγή: iPop

Ακούς τους γύρω σου να σε κρίνουν για τις ενδυματολογικές σου επιλογές; Επειδή δεν αναδεικνύεις “σωστά” το σώμα σου; Και τελικά τι ρούχα να φορέσεις; Φόρα οτιδήποτε θες και ντύσου όπως θες!

Κάποιες μέρες ξυπνάς και ξέρεις ακριβώς τι θα φορέσεις. Αισθάνεσαι άνετα με το ρούχο που επιλέγεις και το υποστηρίζεις άψογα. Είναι, όμως, και κάποιες άλλες στιγμές που θες να ανοίξει η γη να σε καταπιεί. Νιώθεις άβολα, νομίζεις πως αυτή η μπλούζα σε παχαίνει, το αγαπημένο σου τζιν

που μέχρι τώρα φαινόταν υπέροχο πάνω σου σα να στένεψε λίγο. Έχεις πρηστεί, δεν έχεις διάθεση και όλα σου φαίνονται άσχημα πάνω σου.

Αυτές τις μέρες, λοιπόν, θες έναν άνθρωπο να σου πει ότι αυτό που φοράς σου πάει και σε κολακεύει. Όχι να σου πει ψέματα, αλλά να σου δείξει αυτό που εσύ δεν βλέπεις. Ό,τι κι αν φοράς είσαι όμορφη. Κι είσαι όντως όμορφη, επειδή αυτό βγαίνει από μέσα σου. Είναι αυτό που εκπέμπεις, η ενέργειά σου, το χαμόγελό σου, η ευαισθησία στα μάτια σου, το έντονό σου βλέμμα, ακόμη και η μελαγχολία σου που σε κάνουν ξεχωριστή.

Γι’ αυτό φόρα ό,τι θες! Μην ακούς κανέναν. Μην σκέφτεσαι τι θα πει ο κόσμος.

Unsplash/ Ian Schneider

Φόρα το κοντό μπλουζάκι κι ας μην έχεις κοιλιακούς. Φόρα την κοντή φούστα κι ας έχεις κυτταρίτιδα. Φόρα το εξώπλατο φόρεμα κι ας μην έχεις γυμνασμένη πλάτη. Φόρα το κολάν κι ας μην έχεις τα πόδια της Κουλιανού. Φόρα οριζόντιες, κάθετες ρίγες, με βούλες, καρό, animal print και ό,τι ακόμη θες, χωρίς κανέναν δισταγμό. Κι αν σε ρωτήσει κανείς αν υπάρχει κάτι που δε θα έβαζες λόγω σωματότυπου, εσύ απλά απάντησέ του όχι!

Τι ακριβώς σημαίνει body shaming και γιατί ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος;

Κανείς δεν έχει το τέλειο σώμα ή ακόμα κι αν το έχει μπορεί να μην του αρέσει. Όλοι βρίσκουμε κάποιο αρνητικό πάνω μας και όλοι θα θέλαμε πάντα το κάτι καλύτερο. Αυτό που μετρά δεν είναι να έχουμε τις ιδανικές αναλογίες, αλλά τον σεβασμό και τον χαρακτήρα να τις υποστηρίξουμε. Τι να σου κάνει ένα καλό σώμα, χωρίς μια καλή συμπεριφορά να το συνοδεύει;!

Θα φοράμε ό,τι θέλουμε! Ως πότε θα σκεφτόμαστε «τι θα πει ο κόσμος» για να ντυθούμε;

Το small δε θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, ούτε και πιο όμορφο. Σταμάτα να ακούς ό,τι λέει ο κόσμος και να ακολουθείς τα πρότυπα ομορφιάς. Το Instagram προβάλλει το ωραίο και συγχρόνως το ψεύτικο, όχι και το αληθινό. Εσύ, όμως, είσαι αληθινή και είσαι ο εαυτός σου. Δεν αξίζεις λιγότερο από κανένα κοκαλιάρικο μοντέλο, από κανέναν Άγγελο της Victoria’s Secret και από κανέναν που αποφάσισε να σε κρίνει για τις ραγάδες ή τα κιλά σου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη iPop – από την Πόπη Τσαπανίδου (@ipopgr)

Δεν πρόκειται ούτε να μπω στη διαδικασία να σχολιάσω δηλώσεις και ενέργειες, ούτε να κατακρίνω κανέναν για το περιεχόμενο που επιλέγει να προβάλει στους κοινωνικούς του λογαριασμούς. Το μόνο που θέλω να σου πω μέσα απ’ αυτό το άρθρο είναι να είσαι ο εαυτός σου, να αγαπάς το σώμα σου και να φοράς ό,τι μα ό,τι σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα. Κανενός δεν του πέφτει ο λόγος και κανένας δεν έχει οποιοδήποτε δικαίωμα πάνω στο σώμα σου και την ψυχολογία σου.

Τι ρούχα να φορέσεις; Φόρα οτιδήποτε θες, ό,τι σε εκφράζει και σε κάνει να νιώθεις άνετα κι αν τυχόν βρεθεί ποτέ κάποιος που να σε προσβάλει ή να σε κρίνει για τις ενδυματολογικές σου επιλογές, να θυμάσαι πως το πρόβλημα είναι δικό του, κι όχι δικό σου. Εσύ είσαι υπέροχη με ό,τι κι αν φοράς, μην το ξεχάσεις ποτέ αυτό!

ΥΓ: Τις μέρες που νομίζεις ότι δεν σου πάει τίποτα, δεν ξέρεις τι να βάλεις και ντύνεσαι πιο αυθόρμητα και βιαστικά, είσαι ακόμα πιο όμορφη. Πού ξέρεις… ίσως και να σ’ έχει πάρει το μάτι μου!

Μόλις τελειώσεις με αυτό το άρθρο θα αγαπάς το σώμα σου πιο πολύ από ποτέ!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Θα φοράμε ό,τι θέλουμε! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα